Antalya’da 11. gerçekleşen Runatolia Maratonu ilk günkü heyecan ve coşkuyla yapıldı.

4 yıldır Antalya da gerçekleştirilen Runotalia Maratonuna kesintisiz katılan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri bu senede Runotalia da hem Eshab-ı Kehf Külliyesini tanıttı hem de 10 kilometrelik koşu parkurunda ter döktü.

Antalya Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Mikail Konak’ın düzenlediği Kahvaltı Programına katılan Gönül Elçileri Antalya’da hizmet veren Antalya Kahramanmaraşlılar Derneği’ni de ziyaret etti.

İşadamı Mehmet Özdemir ve Emekli Öğretmen Rasık Aksu Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerine ev sahipliği yaptığı için Başkanı Mikail Konak’a teşekkür ederek Türk Bayrağı hediye ettiler.

Yine Konak’a İşadamı Mustafa Eroğlu tarafından Eshab-ı Kehf işlemeli bir plaket verildi.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Sözcüsü Hüseyin Bozkurt, Antalya Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Mikail Konak’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

“ÇOK CİDDİ BİR İŞ YAPIYORSUNUZ”

Kahramanmaraşlılar Derneğimizin yeni açılan yerinde bizleri ziyaret ederek onurlandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum diyen Antalya Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Mikail Konak “belki siz farkında değilsiniz ama çok ciddi bir iş yapıyorsunuz. Bizler Kahramanmaraşlılar Derneği olarak birazda olsa katkımız oluyorsa ne mutlu bize” dedi.

YEDİLERE BÜYÜK İLGİ!

Daha sonra Halk Koşusunun Start’ının verildiği Terra City önüne gelen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Halk Yürüyüşü öncesi Runatolia Maratonu alanında bulunan televizyonlara görüntülü demeç verdi.

Runotalia’ya gelen insanların meraklı bakışları arasında köpekleri Kıtmir ile Eshab-ı Kehf’in mesajı, nerede olduğu ve bu insanların bu yola neden çıktığı konusunda açıklamalar yapan ve tanıtım yapan Gönül Elçileri 4. Kez gittikleri Antalya da yine büyük ilgiyle karşılandılar.

HEMŞEHRİLERİMİZE MİSAFİR OLDUK

Halk Koşusunun akabinde Göynük’te hizmet veren EMBERS pide ve Lahmacun salonu sahibi Afşin’li hemşehrimiz Fevzi Akkaya Gönül Elçilerini misafir etti. Burada Öğle yemeği yiyen Gönül Elçileri Fevzi Akkaya’ya teşekkür etti. Fevzi Akkaya Gönül Elçileri aracılığı ile Afşin’e selam gönderdi.

AFŞİNLİLER BULUŞMASI İKİNCİ KEZ YAPILDI

Antalya da yaşayan Afşinlilerin bir araya gelerek hasret giderdiği, tanıştığı,kaynaştığı ve Afşin’in ve Afşinlilerin geleceğine dair istişarelerin yapıldığı Afşinliler buluşması o akşam yapıldı. Afşinliler buluşmasını onur konuğu ise Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri oldu.

Programa Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdür yardımcısı Filiz Terkanlıoğlu ve çok sayıda Afşinli Hemşehrimiz katıldı.

Burada bir konuşma yapan Daima Tur sahibi Yakup Gökkaya, Afşinden buraya kadar gelen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Türkiye’nin her tarafına Afşin’i tanıtmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar diyerek bu programda kendilerini yalnız bırakmadıkları için Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerine teşekkür etti.

Gönül Elçileri adına bir konuşma yapan emekli öğretmen Abdulkerim Özdemir, “Kahramanmaraş Afşin’den buraya kadar gelip siz değerli hemşehrilerimizi bir arada görmek Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerini ziyadesiyle memnun etti. Bu günde zamanlarınızı ayırıp buraya bizleri görmeye geldiğiniz için hepinize minnettarız” dedi.

ALİ ÇORUKÇU KONSER VERDİ

Antalya da ikincisi gerçekleşen Afşin’liler buluşmasında Afşin’li bağlama ustası Ali Çorukçu’da konser verdi. Antalya da yaşayan Hemşehrilerinin ve hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaşan sanatçımız Ali Çorukcu gece geç saatlere kadar süren Programda başta Aşık Mahzuni Şerif olmak üzere sevilen türkülerini seslendirdi.

“EN BÜYÜK HEDEF MARATON KOŞUSU”

Programın ikinci günü 10 binlerce kişinin koştuğu Runatalia Maratonuna başlangıç Start’ının verildiği platforma Eshab-ı Kehf Tanıtım Ekibi ile beraber Yedilerde özel kıyafetleriyle katıldı. Start öncesinde sahnede Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Antalya Vali Yardımcısı  Doktor Mestan Yayman ve Muratpaşa Belediye Başkanı Hemşehrimiz Ümit Uysal’a Eshab-ı Kehf Tablosu takdim etti.

TEŞEKKÜR

Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platform Sözcüsü Hüseyin Bozkurt 4. Kez katıldıkları Runatolia Maratonu sürecinde Gönül Elçilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Bozkurt, Antalya Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Mikail Konak, Antalya Gönül Elçimiz Harun Selimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Mimar Türkkahraman, Daima Tur Sahibi Yakup Gökkaya EMBERS pide ve Lahmacun salonu sahibi Fevzi Akkaya, Sağlık Memuru Levet Güven ve tanıtım etkinliğimize gelip bizleri onurlandıran Antalyada ki Tüm Hemşehrilerimize Gönül Elçilerimiz adına Can-ı gönülden teşekkür ederiz dedi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi