Türkiye'nin en uzun tünellerden biri olan Kahramanmaraş-Göksun tünellerinin isminin "Afşin Eshab-ı Kehf Tüneli" olması önerisine Göksun'dan tepki geldi.
Yaklaşık bir yıl önce Afşin Eshab-ı Kehf'i Tanıtma Platformu üyeleri tarafından Göksun tünellerine 'Afşin Eshab-ı Kehf' ismi verilmesi için 35 bin imza toplamış ve topladıkları imzaları TBMM'ye giderek Kahramanmaraş milletvekillerine sunmuşlardı. Platform üyeleri,  Afşin Eshab-ı Kehf' ismi verilmemesi üzerine Göksun'a gelerek tünel inşaatı önünde eylem için toplanmış ve platform üyeleri tünel girişine 'Afşin Eshab-ı Kehf Tüneli' yazılı pankart asarak tepkilerini dile getirmişti.
 
Bu eylemin ardından, Kahramanmaraş-Göksun tünellerinde isim polemiği yaşandı. Afşin Eshab-ı Kehf Platformu üyelerinin önerdiği 'Afşin Eshab-ı Kehf' önerisine Göksun halkından tepki geldi. Sosyal medya üzerinden oluşturdukları etkinlikle tünel önünde buluşan vatandaşlar, tünelin isminin ''Göksun Arslanbey Tüneli'' olması için eylem yaptı.
 
Eylemde konuşma yapan Kayabaşı Mahallesi eski Muhrarı Hacı Mehmet Camuz, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a seslenerek Tünelin isiminin, Göksunlu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) I. Dönem Maraş milletvekili olan Serkomiser Arslanbey'in isminin verilmesini istedi. Camuz konuşmasına şöyle devam etti '' 55 bin Göksunlu adına, Kahramanmaraş Millet vekillerimiz Sayın Mehmet Sağlam ve Sayın Nevzat Pakdil beyefendilerden, Arslanbey köyünden giren, Kurucaova köyünden çıkan tünelimizin isminin, Göksun'umuzun Fındık köyünde doğan, 1886-1963 yılları arasında yaşamış, Maraş eski Millet Vekili, Serkomiser Arslan Toğuzata'nın (Arslanbey) ismini verilmesini istiyoruz'' dedi.
 
Daha sonra vatandaşlar Tünel girişine sprey boyalarla 'Göksun Arslanbey Tüneli' isimini yazarak eylemi sonlandırdılar.
Editör: Haber Merkezi