Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçedeki sokak köpeklerinin itlaf edildiği yönündeki haberlerin asılsız ve kasıtlı olduğunu açıkladı. Hayvan ölümlerinin kuduz virüsünden kaynaklandığını belirten Aydın, 3 hayvanda kuduz virüsü tespit edildiğini, 3 mahallenin karantina altına alındığını, müracaatı bulunan 62 vatandaşın da kuduz tedavisi gördüğünü bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Aydın, durumundan şüphelenilen 3 hayvandan alınan numunelerde kuduz virüsü tepsit edildiği ve buna bağlı olarak 3 ayrı mahallede karantina kararı alındığını kaydetti. Aydın, “İlçemiz Göksun Arslanbey çiftliği Mahallesinde 07.04.2014, Taşoluk Mahallesinde, 06.05.2014, Yiricek Mahallesinde 21.05.2014 tarihlerinde, meydana gelen ısırık vakaları ile ilgili olarak gelen ihbar neticesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından kuduz şüphesi ile hayvanlardan alınan numuneler, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü laboratuvarına gönderilmiş ve yapılan analiz neticesinde her üç hayvanda da kuduz virüsüne rastlandığı rapor edilmiştir.

Buna bağlı olarak, 09.04.2014 tarihinde Aslanbey çiftliği Mahallesinde, 09.05.2014 tarihinde Taşoluk mahallesinde 23.05.2014 tarihinde ise Yiricek Mahallesinde,18.01.2012 tarih ve 28177 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği gereğince, Göksun İlçesi Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon Kararları ile 6 ay süre ile karantina uygulaması başlatılmıştır. Bu tarihten itibaren Göksun Devlet Hastanesine 62 vatandaşımızın kuduz şüphesi ile müracaat ederek tedavi gördüğü hastane kayıtlarında mevcuttur. Diğer yandan vaka nedeniyle evcil hayvanlar da dahil olmak üzere sokak ve yaban hayvanlarında da ölümler olmuş, Belediye ekiplerimiz ve veteriner hekim gözetiminde ilaçlama çalışması ve gerekli tedbirleri alarak gömülmesini sağlamıştır.”

İnsan ve çevre sağlığına belediye olarak özel önem verildiği belirtilen açıklamada, “Akşam saatlerinde temizlik çalışması yapan işçiler, Ayhan Taner Ekici Bulvarında cadde üzerinde hareketsiz bulunan köpeği, salyadan dahi bulaşabilen kuduz hastalığı şüphesi nedeniyle insan sağlığını olumsuz etkilememesi ve çevre kirliliğine neden olmaması için acil olarak müdahale ederek kaldırmıştır. Sonrasında ise yetkililer tarafından gerekli işlemler yapılmıştır” ifadesine yer verildi.

Göksun Belediyesi'nin böyle asılsız bir haber ile ülke gündeminde yer almasının üzücü olduğu belirtilen açıklamada, “Görüntülerde köpeğin can çekiştiği görülmesine rağmen, görüntüyü çeken muhabir ya da muhabirlerin herhangi bir veteriner hekime veya ilgili kurumlara bilgi vermeden görüntü çekmeye ve olay yerindeki vatandaşlarla röportaj yapmaya devam ettiği açıkça görülmektedir. Diğer yandan tamamen insan ve çevre sağlığı hassasiyeti ile olaya müdahale eden temizlik işçileri üzerinden belediyemiz hakkında yapılan haberin maksatlı ve art niyetli olduğu aşikardır” denildi.
Editör: Haber Merkezi