Göksun Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 38. Göksun Karakucak Güreş Festivali başlıyor.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yaptığı açıklamada, pehlivanlar diyarı olarak anılan Göksun'da karakucak güreş festivalinin yaklaşık 60 yıllık tarihi geçmişinin olduğunu söyledi.

Göksun 38. Karakucak Güreş Festivali'nin 6 Ağustos pazar günü gerçekleştirileceği belirten Aydın, Göksun'un, dünya çapında yetiştirdiği pehlivanlar ve yaklaşık 60 yıldır düzenlediği festivallerle ata sporuna hizmet etmiş ve bu nedenle de pehlivanlar diyarı olarak anılan bir ilçe olduğunu belirtti.

Aydın, Göksun Belediyesi olarak bir taraftan ilçeyi modern dünyanın standartlarına sahip bir kent yapma gayreti ile çalışırken diğer taraftan da tarihi mirasa sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, pazar günü düzenlenecek festivalin de bu çalışmalardan sadece biri olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş ve ilçeleri başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde güreş festivalleri yapıldığına işaret eden Aydın, her festivalde ortalama 500 güreşçinin ter döktüğü Göksun Güreş Festivalinin ise ülke genelindeki önemli festivallerden biri olduğunu kaydetti.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği ağustos ayında, Göksun'un, serin yayla havası ve buz gibi akarsuları ile bölgenin cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Aydın, tüm güreşçileri ve güreş severler ile güzel bir hafta sonu geçirmek için alternatif mekan arayan herkesi Göksun Er Meydanı'na beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi