Göksun ilçesi ile Elbistan ilçesini birbirine bağlayan karayolunda, bölünmüş duble yol çalışması başladı. 

Elbistan’ın güney, kuzey ve batı illeri ile ulaşımını sağlayan, Elbistan ­Göksun Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması ve sıcak asfaltla kaplanması amacıyla düzenlenen ihalenin ardından, yolda çalışmalara başlandı.

Bölünmüş yol olarak yeni baştan yapılacak olan Elbistan­ Göksun Karayolu, 2 gidiş, 2 geliş şeritten oluşacak. Yolun altyapısının hazırlanması amacıyla ilk etapta menfez çalışmaları başlarken, ilerleyen günlerde ise sanat yapılarına başlanılacağı ifade edildi.

Elbistan ­Göksun Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması ve standardının yükseltilmesi amacıyla düzenlenen ihalenin ardından, ihaleyi kazanan firma ilk etap çalışmalara başladı. Elbistan’ın en önemli bağlantı yolu olan Elbistan­ Göksun Karayolu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı çalışmaların ardından yatırım programına alınırken, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ihale düzenlenmiş ve 16 Aralık 2015 tarihinde ise ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmıştı.

. Elbistan ­Göksun arasındaki 60 kilometrelik karayolunun 54.5 kilometrelik kısmı ile Elbistan şehir geçişinin yapımı amacıyla 31 Ağustos 2015 tarihinde, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale düzenlenmiş ve ihaleye 45 firma teklif vermişti.

Elbistan­ Göksun Karayolunun 54.5 kilometrelik kısmındaki toprak işleri, sanat yapıları, köprü, plentmiks alt temel ve plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım kaplama işleri yapılarak, karayolu 2 gidiş, 2 geliş şeklinde bölünmüş yol olarak hizmete açılacak.

İhale kapsamında Elbistan şehir geçişinde de düzenlemeler yapılacak. İhale şartnamesine göre yolun tamamlanması yaklaşık 3 yıl sürecek.

Editör: Haber Merkezi