Afşin Belediyesi tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan üniversite adayı öğrenciler için motivasyon semineri düzenlendi.

Türkiye çapında ‘Gri Koç’ lakabıyla tanınan, birçok kente düzenlediği programlar ve sosyal medyadaki motivasyon seminerleriyle büyük bir öğrenci kitlesine sahip olan Gökhan Müftüoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa öğrenciler bir kez daha yoğun ilgi gösterdi.

Daha önce ‘YKS’yi Kazandıracak 4 Taktik’ adlı semineri vermek için öğrencilerle buluşan Müftüoğlu, bu kez de ‘Geç Kalmadan Harekete Geç’ konulu eğitim semineri için Afşin’e geldi.

Öğrenciler, saatler öncesinden geldikleri Afşin İlçe Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nu doldurmasının ardından eğitim semineri başladı.

Seminere katılan öğrencilere teşekkür eden Gökhan Müftüoğlu, “ YKS’ye çok az bir zaman kaldı, bizlerde elimizden geldiğince sınava girecek olan öğrenci kardeşlerimizin sınav kaygısını azaltmak, motivasyonlarını arttırmak için bu tür seminerler düzenliyoruz. Sınav öncesinde doğru çalışma metotları, sosyal medyayı hangi zamanlarda nasıl kullanmaları gerektiği, ders çalışırken dikkat edilecek hususlar noktasında bilgiler vererek onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir sınav kazanmak istiyoruz, bir fakülteye gitmek istiyoruz yani kendi hayatımızdan bir şeyleri koparmak istiyoruz. O yüzden öncelikle diyoruz ki bağcıklarını bağla, saatini tak ve harekete geç. Eğer sen İstanbul’u istiyorsan bir fakülteyi İstanbul’a benzet. Sen kendini fetih etmeden o iradeyi kullanmadan, oluşturmadan hangi İstanbul yanaşacak sana? Hangi üniversite seni kazanmak için uğraşacak bir düşün bunu. Sizin hayalinizdeki mesleklere belki de yıllar sonra robotlar göz dikecek. Bu yüzden çok çalışmamız lazım. Sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi