Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 2011'de 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında "Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan kamu davası açılan 23 kişinin yargılanmasına devam edildi. 

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın babası Cafer ve annesi Kezbani Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk, tarafların avukatları ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 2'si katıldı.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun sonucu için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılmasına karar verdi. 

Baba Cafer Koşan, adliye önünde yaptığı açıklamada, 11 kişinin ölümüne neden olan kişilerin cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Muhsin Koşan'ın kız kardeşi Zeliha Öztürk ise davanın 17'nci duruşmasından da sonuç çıkmadığını söyledi. 
Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden Öztürk, "Kardeşimi diri gönderdik, ölüsüne hasret bıraktılar. Toprak altında kalan işçileri oraya gönderenlerin ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. O insanların kaderi böyle olmamalıydı. Sorumluların adalet önünde hesap vermesini diliyoruz. Buradan istediğimiz sonuç çıkmadığı takdirde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar taşıyacağız" dedi. 

- Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte toprak altında kalan 10 kişiden dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmıştı. Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.

Editör: Haber Merkezi