Afşin-Elbistan B Termik Santraline kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahasında 2011'de 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında "Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan kamu davası açılan 23 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın babası Cafer ve annesi Kezban Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk ile tarafların avukatları ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 2'si katıldı.
Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun sonucu için Ankara Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına karar verdi.

Duruşma, 19 Ocak 2016'ya erteledi.

Muhsin Koşan'ın kız kardeşi Zeliha Öztürk, adliye önünde yaptığı açıklamada, davanın 16'ncı duruşmasından da sonuç çıkmadığını söyledi. 

Sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Öztürk, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar başvurumuzu yapacağız. Cenazelerimizi istemek bizim en doğal hakkımız. Toprak altında kalan insanlar mı suçlu? Suçlu kim bize onu söylesinler. Kardeşim toprak altında kaldığında çocuğu 7 yaşındaydı. Bugün 12 yaşında ve babasının öldüğüne inanmıyor, 'Benim babam bir gün çıkıp gelecek' diyor. Biz o çocuğa ne cevap verelim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte toprak altında kalan 10 kişiden dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmıştı. Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.
Editör: Haber Merkezi