AK Parti'li bazı milletvekilleri Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, 221 kişinin yargılandığı Genelkurmay çatı davasının sabahki oturumunu izledi.
 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan'da görülen duruşmaya verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özkaya, 25 yıldır bu duruşma salonlarında avukatlık yaptığını, bu davaları izlediğini, bir çoğunda bulunduğunu belirterek, "Sanıklar adeta büyük bir fiil işlememiş, Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir darbe teşebbüsünde bulunup, 250 kişiyi şehit edip, 2 bin 500 kişiyi yaralamış katiller değiller de adeta 'stand-up'çı gibi davranan birer profesyonel yalancı şekliyle davranıyorlar. Ama bunların bu profesyonel yalancı tavırlarının, başka beyanlarının sonuca etkisi olmayacağını düşünüyorum." dedi.

Duruşmada ifade veren eski bir kurmay albayın 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı'na emniyet almak için gittiklerini söylediğini, bunun karşılığında Mahkeme Başkanı'nın düşman unsurlarının nerede olduğunu sorduğunu aktaran Özkaya, albayın "Evet doğru, bir şey göremiyoruz ama biz işin içini anlayamıyoruz." yanıtını verdiğini aktardı.

"İşin içini anlayamıyorsanız kurmay albay olmayacaksınız"

Özkaya, sanık ifadelerini eleştirerek, "İşin içini anlayamıyorsanız kurmay albay olmayacaksınız, bu görevi yapmayacaksınız." diye konuştu.

Bu davada sözde Yurtta Sulh Konseyinin yargılandığını anımsatan Özkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En üstteki FETÖ yöneticileri, Pensilvanya'daki terörist başıyla birlikte aynı mantık içinde devam ediyorlar. Sanki Türkiye'de bir darbe teşebbüsü olmamış gibi 'şey, şey' diyorlar. 'Şey'in de adını söylemiyorlar. Darbeye darbe demiyorlar. Özellikle söylemiyorlar. Benim tecrübem, şahsi kanaatim o ki bunların oluşturmaya çalıştıkları algıların hiçbirinin sonuca etkili olmayacağı kanaatindeyim. Buradan aziz milletimize şunu söylemek isterim ki bu FETÖ terör örgütü alacağı en üst cezayı alacaktır. Milletimiz de mümkün olduğu kadar bu tarihi süreçte buraya Sincan'a gelmeli ve bu yargılamaya, tarihe şahitlik etmeliyiz. Bu hain teröristlerin alacağı en üst cezayı almasını hep beraber görmeliyiz. Bu sürecin içinde biz de bulunmalıyız."

"Karşımızda arsız, yalancı, profesyonel caniler var"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç de bir gazetecinin idam tartışmalarına yönelik sorusunu yanıtlarken, idamla ilgili halkın yoğun talebi olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de bu yönde bir karar alınması durumunda bunu onaylayacağını söylediğini hatırlatan Güvenç, "Öyle zannediyorum bununla ilgili Mecliste bir çalışma yapılması gerekiyor. Devam eden suç kavramının incelenmesi gerekiyor, bu Meclisimizin bileceği bir iş ama ondan önce söylememiz gereken, gerçekten karşımızda çok arsız, yalancı, profesyonel caniler var." dedi.

Sanıkları şehit yakınları ve gazilerin önünde yalan söylemekle suçlayan Güvenç, "Normal insaların doğruyu bu kadar rahat anlatabilmesi mümkün değilken, utanmadan yalanları peş peşe söylüyorlar, sizler de izliyorsunuz, görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, milletin 15 Temmuz'da kahramanlığını gösterdiğini vurgulayan Güvenç, "Esas tarih 15 Temmuz gecesi yazıldı ve bunlar püskürtüldü. Yerli işbirlikçileri de dış güçleri de topları da tankları da tarihe gömüldü. Gerçek yüzleri ortaya çıktı. Artık bunun yargı safhası başlamıştır. Milletimiz kaygılanmasın, hepimiz bu işlerin takipçisiyiz, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Gazilerimizin, şehit yakınlarımızın ahı yerde kalmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi