CHP Afşin İlçe Başkanı Sığınır;

"Genel seçimlerde Afşin'de en iyi sonucu almak için çalışacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Afşin İlçe Teşkilatı, yaklaşan 2015 Genel Seçimlerine ve sonrasında gerçekleşecek CHP iktidarına ilişkin çok yönlü çalışmalarına başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Afşin İlçe Hüseyin Sığınır, " 2015 Genel Seçimlerine Kahramanmaraş ve Afşin'de en iyi sonucu almak için çalışacağız."dedi.

Yaklaşan genel seçimlerin öncesinde yazılı açıklama yapan CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır, " Türkiye’de son yıllarda yaşanan sarsıcı olaylar ve sosyoekonomik gerileme genel seçimlerde iktidarın değişeceği yönünde çok önemli sinyaller vermektedir. Bu değişim rüzgarı tüm yurtta etkisini göstermeye başladığı gibi bölgemizde de kendini iyiden iyiye hissettirmektedir. Zaman ve koşullar siyasi anlamda Cumhuriyet Halk Partisinin mutlak iktidarını zorunlu kılmaktadır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi geniş halk kitlelerinin karanlıklara karşı umudu olmaktadır. Artık geçmişin boş tartışmaları ve kısır  kavgaları geride kalmalıdır. CHP’nin aydınlık yarınları müjdeleyen akılcı projeleri tüm zor sorunları çözmeye muktedirdir." ifadelerini kullandı.

Başkan Sığınır açıklamasına şöyle devam etti:

"2015 Genel Seçimlerinde Kahramanmaraş genelinde 3 milletvekili çıkarmayı hedefleyen Cumhuriyet Halk Partisi gerek il çapında gerekse Afşin bölgesinde muhalefetin en etkin odağı olmuştur. AKP iktidara geldiği tarihten bu yana Afşin çok önemli ve stratejik önemine rağmen beklediği ve hak ettiği yere gelememiştir. İlçemiz AKP iktidarı zamanında hak ettiği yere gelmek bir yana sahip olduğu önemi de giderek kaybetmiştir. Dünyanın en önemli enerji üretim sahalarından birine sahip olan Afşin ilçesi sahip olduğu zenginlikleri elde edemediği gibi her geçen gün yaşam standartlarını daha da yitirmektedir. Belirli siyasi ve ekonomik çıkar odakları bölgedeki zenginlikleri kendi aralarında bölüşmekte bölge halkı ise kendi kısıtlı imkanları içinde hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır. Oysa bölgedeki enerji üretimi, tarım, hayvancılık ve ticaret ile oluşan büyük ekonomik güç Afşin’i eşsiz bir kent haline getirebilirdi. Afşin’in öz kaynakları ve ekonomik gücü Türkiye’deki birçok ilden daha fazla olduğu ortadadır. Buna rağmen AKP zihniyetinin çarpıklığı ilçemizi karmaşık, düzensiz kentleşmeye sürüklemiştir. Hava kirliliği ve çevre kirliliği ile çocuklarımızın nefes alamayacağı bir ortam yaratan bu zihniyet bölgeyi salt rant kaynağı olarak değerlendirmektedir. AKP iktidarının yıllar süren iktidarı boyunca Afşin’e en büyük katkısı kent merkezine yapılan ve hiçbir sanatsal değeri olmayan çeşmedir. Afşin’in zenginliği ise halktan uzaklaştırılmıştır. Oysa başlı başına bir modern ve çağdaş bir kent olma gücüne sahip olan Afşin, AKP zihniyetince kasaba havasına mahkum edilmiştir. Yolları asfaltlanmayan, su sorunu çözülmemiş, altyapısı eksik, yerleşim alanlarının rant odaklarına peşkeş çekildiği Yeşil Afşin, böyle giderse yaşanmaz bir hale gelecektir. “İktidar bölgemizi destekler, AKP bölgemize yatırım yapar” anlayışı ile Afşin’i oyalayan çarpık düşünce 12 yılı aşkın süredir insanımızı çaresizliğe mahkum etmiştir. Halkımız hiçbir temel çözüm getirmeyen göstermelik işlerle daha ne kadar oyalanacaktır? Cumhuriyet Halk Partisi Afşin İlçe Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Afşin’in her anlamda uygar ve yüksek standartlarda çağdaş hizmet almasını hedeflemektedir. Bugün Afşin’in çamurlu sokaklarında Suriyeli çocukların dilendiği bir ilçe olmayı hak etmiyor. Afşin kent merkezinde milyon liralara mal edilen hiçbir özelliği olmayan göstermelik yapıları hak etmiyor. Su sorunu çözülmemiş, tarımı verimli topraklara rağmen zayıf, akşamları nefes alınamayan, yolları bozuk, siyaset adına her türlü çözümsüzlüğü devam ettiren zihniyeti Afşin artık hak etmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Afşin teşkilatı öncülüğünde yeni bir dönüşümü başlatmanın zamanı gelmiştir. Halkımızın “Artık yeter!” dediği anda Cumhuriyet Halk Partisi Afşin İlçe Teşkilatı çözüm için halkımızın yanında olacaktır. "

"Partimiz bölgemizde tek başına ve bağımsız olarak başarılı olacaktır. Ulusal bilincimizle ve CHP’nin genel ilkeleri aydınlığında bu başarıyı gerçekleştirmeye muktedirdir. Çünkü artık zihinler, düşünceler ve anlayışlar değişmektedir. İktidarın yaptığı zulümleri, haksızlıkları hazmedemeyen farklı düşüncelerdeki vicdanlı insanlar CHP bayrağı altında karanlığa karşı birleşmektedir. Afşin’deki halkımız da AKP zihniyeti ile içine itildiği çaresizlikten kurtulmak istemektedir. Seçmenin kafa karışıklığı yavaş yavaş ortadan kalkmaktadır. Doğruluk er ya da geç gücünü gösterecektir. Özgürlüklerin birer birer yok edildiği, kaosun güzellik diye ambalajlandığı bu kritik dönemde Afşin halkımız ile ulusumuz en doğru kararı verecek ve CHP iktidarını tüm dünyaya ilan edecektir. Kurulacak CHP iktidarında anlamını ve değerini yitiren her kurum, her düşünce ve her inanç yeniden hak ettiği seviyeye ulaşacaktır. CHP iktidarında Afşin hak ettiği modern ve çağdaş kent görünümünü kazanacaktır. Bu süreçte halkımızın bireysel olarak Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar yürüyüşüne katılması her anlamda önemsiyoruz. Gelecek kuşaklar bireysel ve toplumsal kurtuluş mücadelemizi takdirle karşılayacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi halkımızın partisidir. En zor zamanlarda birleşeceğimiz yer yine halkımızın partisidir. "

Editör: Haber Merkezi