Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına destek oldu.

Suriye’nin Türkmen Dağı bölgesinde Esad rejimine karşı büyük bir savaş veren Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası, Afşin’de devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine yönelik insani yardım kampanyasına Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nden destek geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde çalışan personeller, Türkmenler için topladıkları giyim malzemelerini yardım çadırına teslim etti.

Kahramanmaraş genelinde ‘Haydi Kahramanmaraş Kardeşlik Vakti’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için yardımları topladıklarını belirten Afşin Gençlik Spor İlçe Müdürü Asef Aslan şu açıklamalarda bulundu;

"Tüm inananlar olduğu gibi bizlerde mağdur durumda olan Türkmen kardeşlerimize bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla kendi arkadaşlarımız bünyesinde böyle bir hazırlık yaptık. İnşallah yaptığımız bu hazırlık onların işlerine yarar diye düşünüyorum. Müslüman bir vücudun azaları gibidir, orda ki Müslümanların acısını bizde Müslüman olarak hissediyor ve aynı acıyı yaşıyoruz. Bu acıyı hafifletmek adına küçükte olsa bu yardımın inşallah uygun şekilde amacına ulaşacağını düşünüyoruz. Emeği geçen bu kampanyaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" 

Konuşmanın ardından toplanan yardım malzemeleri 12 Şubat Kurtuluş Gününde Bayırbucak Türkmen Bölgesine gönderilmek üzere Ulu Camii önünde bulunan yardım çadırına teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi