Kahramanmaraş’ta serinlemek için baraj gölüne giren kızlardan 26 yaşındaki Canan Bucak boğuldu. Kayıp Ayşe Kaya’nın bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Olay, Kahramanmaraş il merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Öşlü Mahallesi'nde meydana geldi. Sümer Mahallesi'nde oturan ve aynı fabrikada çalışan Canan Bucak ve Ayşe Kaya (28), Öşlü Mahallesi'ndeki akrabalarını ziyarete gitti. Burada akrabalarıyla bir süre zaman geçiren genç kızlar yanlarına çekirdek alarak Sır Barajı’na gitti. Barajın yanına gelen genç kızlardan nişanlı olan ve kısa süre sonra düğünü olacağı öğrenilen Canan Bucak serinlemek için suya girdi. Arkadaşı Canan’ın akıntıya kapıldığını fark eden Ayşe Kaya da suya girdi.

Genç kızlardan haber alamayan yakınları, baraj çevresinde yaptıkları aramada kıyıda Canan ve Ayşe’nin kıyafetlerini buldu. Akrabaları genç kızlara ulaşamayınca, durumu jandarmaya bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin bilgi vermesiyle AFAD, itfaiye ve Adıyaman'dan dalgıç polisler arama çalışmalarına başladı. Yapılan aramalar sonucu Canan Bucak'ın kıyıya 600 metre uzaklıkta cansız bedenine ulaşıldı.
Canan Bucak'ın cenazesi otopsi için Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna konulurken, halen bulunamayan Ayşe Kaya'yı arama çalışmaları sürüyor.




Editör: Haber Merkezi