Afşin’de, Genç Çiftçi Projesi'nden hibe desteğine hak kazanan genç çiftçilere, hayvanları dağıtılmaya başlandı.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Afşin’de iki genç çiftçiye 38 dişi 2 erkek olmak üzere toplam da 40 adet Akkaraman ırkı hayvan teslim edildi.

Genç Çiftçi Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Afşin’de 18 Genç Çiftçi projesinin onaylandığını söyledi.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ 5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “ 3 yıl uygulanması planlanan genç çiftçi projeleri desteklenmesi 30 bin lira hibe ödemesini öngörmekte olup üreticilerimiz veya adaylarının yoğun ilgisi olmuştur. İlçemizde 991 adet başvuru alınmıştır. İl Proje Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde İlçemizde 9 büyükbaş, 5 küçükbaş, 1 yumurta tavukçuluğu, 1 arıcılık, 1 mantar yetiştiriciliği 1 tıbbi aromatik bitkiler üretimi ve paketlemesi olmak üzere toplam 18 proje uygulanmaya başlanmıştır.  Bunlardan 2 küçükbaş projesi ise bugün itibariyle hayata geçirilmiştir. Proje ile iki çiftçimize 38 dişi 2 erkek olmak üzere toplam da 40 adet Akkaraman ırkı hayvan teslim edildi.” Diye konuştu.

Afşin’de, Genç Çiftçi Projesi kapsamından 540 bin lira destekleme ödemesi yapıldığını belirten Kurt, şöyle devam etti:

“Projeyle İlçemizde 18x30 bin lira olmak üzere toplamda 540 bin lira destekleme ödemesi yapılmıştır. Hayvancılık projeleri ödemeleri çiftçi adına doğrudan TİGEMe yapılmakta olup diğer projeler çiftçinin beyan ettiği fatura üzerinden Ziraat Bankası aracılığıyla yapılmaktadır. Genç Çiftçi hibe programı 18- 40 yaş arası kırsalda üretim yapmayı teşvik eden bir proje olup başvuru sahiplerinin kişisel bilgileri, projenin uygulanacağı yer ve proje konuları kriterlerine göre puanlama yapılmıştır. Bu noktada bayan üretici adaylarımıza pozitif ayrımcılık uygulanmıştır.  Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve her daim yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi