Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'nın genç çiftçi projesi ile gençlere vereceği hibe desteği başvuru işlemlerinin 5 Mayıs Cuma günü sona ereceğini söyledi.

Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt, Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında; kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödemesinde bulunulacağını kaydetti.

10 Nisan 2017 tarihinde başlayan kırsal kalkınma destekleri kapsamındaki genç çiftçi projeleri desteği başvurularının, 5 Mayıs 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini söyleyen Kurt, “ 2016-2018 döneminde genç çiftçi projelerine 30 bin TL hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 2017 yılı başvuruları 5 Mayıs’ta sona erecek. Genç çiftçilere 2017 yılında 483 milyon TL hibe verilecek.

Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda genç çiftçi projelerine 30 bin TL hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’nın 2017 yılı uygulama esasları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 31 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği ile belirlendi.” Açıklamasında bulundu.

Kurt, “Destekten yararlanmak isteyen genç çiftçilerimiz, ön başvurularını, 'https: //gencciftci.tarim.gov.tr' uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurular ise İlçe Tarım Müdürlüğümüze  şahsen yapmaları gerekmektedir. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak 30 bin TL devlet desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçilerimize ön kayıt işlemlerinde de yardımcı olmaya hazırız.”dedi.

Hibe desteğinde aranacak şartlar hakkında bilgi veren Kurt, “Hibe desteğine, Tebliğin yayımlandığı 31 Mart 2017 tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi, daha önceden Bakanlığın diğer hibe programından faydalanmayan çiftçiler başvurabilecek.” Diye konuştu.

Genç çiftçi desteği için proje konuları şöyle belirlendi:

"Hayvansal üretime yönelik; büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı, bitkisel üretime yönelik; kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi, yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik; çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi."

Editör: Haber Merkezi