Kahramanmaraş'ta "Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencileri tarafından "Geleneksel Kahramanmaraş kıyafetleri defilesi" düzenlendi.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Turizm Haftası programına katılan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş'ın Doğa ve Kış turizm alanlarına yoğunlaşılması gerektiğini belirtti.

Kentin kültürel değerlerinin ortada olduğunu hatırlatan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kahramanmaraş'ın kültürel değerlerinin olan şiirdir, edebiyattır. Bu konularla ilgili potansiyelimiz ortada, bunu geliştirmemiz lazım. Ama bunu aynı zamanda yeni nesillere ve dünyaya tanıtmamız gerekir. Bunu ekonomik bir katma değere çevirerek insanlarımıza bir zenginlik olarak sunma acısından önemlidir. Kahramanmaraşlıların birer turizm elçisi gibi tanıtım konusunda seferber olunması gerekiyor."  

Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise Akdeniz bölgesindeki yer alan Kahramanmaraş'ın tarihi dokusunun, zengin kültür mirasının, eşsiz tabiat varlıklarıyla önemli bir kent olduğunu dile getirdi.  

Konuşmaların ardından, Kahramanmaraş Sevim Şirikçi Kız ve Teknik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Geleneksel Kahramanmaraş Kıyafetleri Defilesi" gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ın Aba kıyafetinden yola çıkarak sim sırma motifleri kullanarak hazırlanan defile ilgi çekti. 

Kahramanmaraş Sevim Şirikçi Kız ve Teknik Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Leyla Çakmak, Kahramanmaraş'ın sim sırma motifleriyle ilgili olarak önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sim sırma kullanılarak hazırladıkları kıyafetlerinin defilesini de gerçekleştirdiklerini dile getiren Çakmak, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ın geleneksel erkek kıyafeti olan Aba kıyafetinden esinlenerek yapmış olduğumuz kreasyon sunumunu yaptık. Aba Kahramanmaraş ait geleneksel erkek kıyafeti, aba üzerinde bulunan motiflerin çeşitli ifadeleri var. Abanın üzerinde bulunan motifleri modernize bayan kıyafetlerine uyarlayarak bir koleksiyon oluşturduk. İlk kez bunun sunumunu yapıyoruz. Bu kreasyonun hazırlık süresi yaklaşık 2 yıl sürdü."

Programın sonunda başarılı turizm tesisleri sahiplerine teşekkür belgesi verildi. 

Editör: Haber Merkezi