Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutladı.

Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü’nde okuyan öğrenciler, okulda düzenlenen törende yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı. Törene katılan veliler duygu dolu anlar yaşadı.

Etkinlik öncesi konuşma yapan Okul Kurucusu Ahmet Kır, hemşireliğin tarihinin çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu ifade etti.

Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mesleki alanda en son bilgilerle donatılmış, sağlık alanında sorumluluk almaya yeterli ve yetkili, aynı zamanda sevgi, saygı ve hoşgörüyü ilke edinen, insanlar arasında ayrım yapmayan ve onlara yardımcı olmayı görev sayan bireyler yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu olarak hizmet ettiklerini söyleyen Kır, şöyle konuştu:

 “Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedirler. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimizin güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur “

Öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyen Kır,  12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutlamak ve bu günün önemini belirtmek hem de 11. Sınıf öğrencilerimizin mesleğe adım atmalarının ilk basamağı olan yemin törenini yaptık. Nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için sağlık çalışanları sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunar 12-18 Mayıs Hemşireler Haftalarını kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dilerim. Bütün öğrencilerime hayırlı olsun hepinize geldiğiniz için teşekkür eder, saygılar sunarım.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özel Afşin Bilgi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri toplu halde Hemşirelik yemini etti.

Yemin töreninin ardından Hemşireler Haftası nedeniyle hazırlanan yaş pasta Okul Kurucusu Ahmet Kır, idareciler, öğretmenler ve öğrencilerce kesilerek misafirlere ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi