Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi tarafından, ‘Geleceği İnşa Etmek ve Yeniden Milli Mücadele’ konulu konferans düzenlendi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Araştırmacı Yazar Çetin Agaşe konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türkiye’nin 15 yıldır fiziksel olarak ciddi değişimlere uğradığını belirterek, ülkenin birlik ve berabere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Tüm dünyanın gözünün Türkiye’nin üzerinde olduğuna değinen Güven, “Öncelikle bizleri kırmayıp buraya kadar gelen Araştırmacı Yazar Sayın Çetin Agaşe’ye teşekkür ediyoruz. Bugün çok önemli konulara değinilecek. Son zamanlarda yaşanan olaylar bizleri fazlasıyla üzdü. Bizler kardeşliğimizi ve inancımızı diri tutmamız gerekiyor. Ülkemizde ve bizlere göz diken hainlere fırsat vermememiz gerekiyor. Herkesin gözü kulağı Türkiye Cumhuriyeti’nde. Çünkü yeniden dirilirse bu millet, tüm mazlumlara umut olacak. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi saygı ve sevgilerimi sunuyorum. “dedi.

Konferansta konuşan Agaşe ise, son zamanlarda yaşanan olayları ele alarak, “Türkiye son yıllarda bir büyümenin bir değişimin izinde. Bu değişimle beraber batının daha hırçın saldırılarıyla karşı karşıya kaldığımız bir süreçten geçiyoruz. Sokağa çıkıyorsunuz herkes siyasetçi, sokakta herkes Kudüs’ü konuşuyor, herkes Ortadoğu konuşuyor. Bizler bu toplumda yaşayan bireyler olarak kendi geçmişimizden bizleri şüphe ettiriyorlar. Bizleri sosyal medya denen ağa bağımlı yaptılar. Türklerin geleneğinde akraba ziyaretleri vardı, uzun uzun sohbetler vardı artık sadece sosyal medya var. Biz böyle miydik? Özümüze dönemeyiz belki bu bizleri fazlasıyla zorlayacak ama en azından özümüzü kaybetmeyelim. Bizler Türk’üz, Müslüman’ız. Bizler birlik olmayı çok iyi biliriz. Biz tek yürek olursak dünyaya meydan okuruz. İhtiyacımız olan şey inanmak ve uyanık olmak. “diye konuştu.

Güven, konuşmacı olarak konferansa katılan Araştırmacı Yazar Çetin Agaşe’ye Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin tablosunu hediye etti.

Konferansa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi