Afşin Belediyesi ve Afşin Halk Ozanları Derneği işbirliğinde "Geçmiş Şairleri ve Ozanları Anma Gecesi' düzenledi.

Rabia Parkı'ndaki amfi tiyatroda düzenlenen etkinlikte sahne alan, Afşinli ve bölgeden gelen şair ve ozanlar, hayatını kaybetmiş Afşinli şair ve ozanları anarak, parçalarını seslendirdi.

Programda konuşan Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Ali Gedik, Afşin'in şairler diyarı ve ozanlar yurdu olduğunu söyledi.

Şair ve ozanlık kültürünün Afşin'de yaşatıldığına değinen Başkan Yardımcısı Gedik, "Etkinliğimize katılan tüm Afşinli vatandaşlarımıza ve etkinliği düzenlenmesinde emeklerini esirgemeyen Afşin Halk Ozanları Derneğimize teşekkür ediyorum. Afşin ozanlar yurdu, şairler diyarıdır. Afşin Belediyesi olarak, kültür medeniyetimizin bu değerini yaşatmaya çalışan şairlerimize ve ozanlarımıza gereken desteği vermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bu kültürü yaşatırsak, gerekli değerleri verirsek yeni Hayati Vasfi Taşyürekler, Mahsuni Şerifler, Kul Hamitleri ve Aşık Yenerleri memleketimize ve milletimize armağan ederiz. " diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanı Ahmet Karakaya, " Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Afşin, ozanların ve şairlerin harman olduğu bir ilçedir. Mahsuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek'in memleketi. Bu etkinliği düzenlemeden önce belediye başkanımız ile görüştük ve ismini siz bırakın dedi. Bizlerde geçmişte yaşamış şair ve ozanlarımızı analım, yâd edelim istedik. Afşin Halk Ozanları Derneği olarak şuanda Türkiye genelinde gördüğümüz kadarıyla caz, rap, pop gibi Avrupa kökenli müziklerinin arasına sıkıştırılmış halk kültürünü unutturmamaya ve devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda Afşin Belediyemizin çok büyük katkıları var. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e, yardımcılarına ve belediye personellerine ozanlarımız ve şairlerimiz adına teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi