Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR TYP aracılığı ile 8 güvenlik görevlisi alımı yapacak.

Afşin’de, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 ay süreyle istihdam edilecek 8 kişilik güvenlik görevlisi işi kontenjanı için 50 kişi form doldurdu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek olan 8 güvenlik görevlisi işçinin belirlenmesi amacıyla eski Öğretmenevinde, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından vatandaşlara form dağıtıldı. 9 aylığına iş sahibi olmak isteyen 50 güvenlik görevlisi adayı formları doldurarak yetkililere teslim etti.

TYP kapsamında iş sahibi olacak kişilerin isimleri önümüzdeki hafta içinde belirleneceği öğrenildi.

8 kişilik güvenlik görevlisi geçici işçilerin isim listesi Afşin Belediyesi içerisinde yer alan Afşin İŞKUR Hizmet Noktasında asılacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 22 normal işçi olarak 8 kişi ise güvenlik görevlisi olarak toplam 30 kişi istihdam edilecek.

22 kişilik normal işçi kadrosuna başvuran adaylar için ise 25 Ekim 2017 Çarşamba günü yine eski öğretmenevi bahçesinde noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışması ile Türkiye genelinde 10 bin güvenlik görevlisi geçici olarak okullarda görev yapacak.

Afşin’de de buna göre toplum yararına çalışma programı (TYP) kapsamında, belirlenen okullarda görev yapmak üzere 8 görevlisi alınacak. Sertifikalı ve belgeli, güvenlik görevlisi olmak için gerekli niteliklere ve eğitime sahip adaylar istihdam edilecek.

Okullara güvenlik görevlisi alınarak gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının, okul çevresindeki tehlikelerden korunmasının amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi