Afşin'de, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda 9 ay süreyle görevlendirilmek üzere 50 geçici işçi alınacak.

Türkiye İş Kurumu (İş-­Kur) tarafından uygulamaya konulan Toplum Yararına Çalışma Projeleri (TYÇP) çerçevesinde Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 50 kişi istihdam edilecek.

İşsizlerin umut kapısı haline gelen Toplum Yararına Projesi’nin (TYÇP) 2016/2017 dönemi başvuruları başladı. TYÇP, bu yıl ilk etapta sadece Milli Eğitim Müdürlüklerini kapsayacak.  Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde 2016-­2017 dönemi için TYÇP kapsamında alınacak işçi adayları  28 Eylül çarşamba günü mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek. Bu yıl sadece milli eğitim müdürlüklerini kapsayan TYP çerçevesinde 4 ilçede toplam 137 kişi 9 aylık süre için istihdam edilecek.

50 kişilik işe 500 başvuru

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 9 süreyle iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Afşin Belediyesinde bulunan İş-Kur Hizmet Noktası'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililerden dilinen bilgilere göre; TYÇP kapsamında okullarda 50 kişinin istihdam edileceği 9 ay süreli iş için 500'ün üzerinde başvuru gerçekleştiğini ve bu sayının son başvuru tarihi olan 28 Eylül çarşamba gününe kadar artacağını belirttiler.

Kura, 3 Ekim'de Öğretmenevi'nde

Başvuruların tamamlanmasının ardından 9 ay süreyle geçici işe kavuşacak 50 kişinin isimleri Afşin Öğretmenevi'nde 3 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 09.00'da gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek. Kuradan isimleri çıkan vatandaşlar 13 Ekim'de işe başlayacak ve okulların bitimine kadar çalışacak.

TYÇP kapsamında, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 50, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 65 kişi, Ekinözü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 12 ve Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 10 kişi alınacak. 4 ilçede alınacak işçi sayısı ise bu sayede 137’ye ulaşacak. 

Editör: Haber Merkezi