19 Eylül Gaziler Günü Anma programı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlendi.
 
19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı, sabah saat 9.45'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.   
Törene Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Garnizon Komutanı Binbaşı Taner Manav, Afşin Meslek Yüksel Okulu Müdür Yardımcısı İrfan Marangoz, siyasi parti ilçe başkanları, resmi daire amirleri, askeri erkan, emniyet teşkilatı, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu.
Gaziler gününün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Jandarma Astsubay İsmail Arslan, “Bu vatan toprakları, uygarlıkların, kaynaştığı, mozaikleştiği kutsanmış yerlerdir. Tarihin akışı, bu topraklarda, daha ağır, daha derin daha girdaplı ve daha handikaplı koşullarda cereyan etmiştir. Bu topraklar karılmış; gök ekin gibi biçimlenmiş, şehitlerimiz; bu toprakları ‘Ya bizim yada hiç kimsenin!” yapmışlardır.
1071 doğumlu Malazgirt şehidinden 26 Ağustos’un aydınlık şafağında doğan, kurtuluş şehidine kadar, bölük bölük, dizi dizi şehitler geçiyor önümüzden. Bir dakikalık saygı duruşunda; onlar dağları-obaları yürüten yürüyüşleri ile, ölüme gülerek gidişleri ile hangi zamana bakarsak bakalım-dün, bugün, yarın hiç fark etmez havada karada denizde hiç fark etmez, birer cemre gibi ardı arkası kesilmeksizin şehit düşen ve şehit düşecek olanlar vardır. Erişilmez yıldızlar gibi ışıltıları, daima durur göklerimizde. Bu topraklar için yan yana, üst üste şehit düştüler. İçimizi dağladılar. Başı dumanlı, karlı dağlarımızda, gelincik çiçekleri gibi al al açtılar. Vatan haritasının son uç sınırlarına kadar, kanlarını damla damla döktüler ama bir tek yabanı bir tek haini içeriye daldırmadılar, sızdırmadılar. Gözleri radar oldu, ufukları kolladı. Kulakları, zifiri karanlıkları dinledi. Geceleri anneler ve koynundaki bebeler mışıl mışıl uyusun diye, gözlerini bir saniye olsun kırpmadılar. Milli huzurun, milli güvenliğin yirmi dört saat bekçiliğini yaptılar. Kendilerini yeni yetişen çocuklarımıza, milli övüncümüzü, milli gururumuz olarak takdim etmek istediğimiz, kahraman gazilerimizi, yürekten alkışlıyor ve selamlıyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi