Gaziantep, düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Türkiye genelinde 55 ilden 24 bin 941 sporcu ve vatandaşın katıldığı yarışmaya Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri de katıldı.

Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Fedarasyonu ve Gaziantep Valiliği işbirliğiyle şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen ‘Kurtuluş Koşusu’na katıldı.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri’nden

Vali Yerlikaya ve Başkan Şahin’e Plaket

Kurtuluş Koşusu’na Afşin’i temsil eden Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’ya Eshabı- Kehf figürlü plaket takdim etti.

Afşin’i temsilen koşuya katılan gönül elçilerine teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, “ Bugün burada 94 yıl önce kazanmış olduğumuz zaferin coşkusunu yaşıyoruz. Bizim sevincimize ortak olan Afşin’e ayrıca teşekkür ediyorum. Biz 94 yıl önce nasıl Türkiye’nin kaderini değiştirdiysek,  bugün düzenlemiş olduğumuz halk koşumuza Türkiye’nin her yerinden katılım var. Hep birlikte Türkiye’yiz, Gaziantep’iz. Geçmişten aldığımız güçle geleceğe hızla ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Bu arada Türkiye’nin dört bir yanından katılımın olduğu koşuda, 10 bin metre 7 kategoride gerçekleştirilirken, 5 bin metrede de halk koşusu yapıldı. 

Kadın ve erkek kategorilerinde gerçekleştirilen koşuda milli atletler de yer aldı. Yarışma sonunda dereceye girenlere madalya, kupa ve katılım belgesi ile ödül verildi.

Editör: Haber Merkezi