Kahramanmaraş’ta trafiği rahatlatma yönünde çalışmalarını hızlandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni bulvar açma, yol genişletme ve akıllı kavşak düzenleme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda Gayberli Mahallesi’nde başlatılan yol genişletme çalışmalarında mevcut 6 metre olan yol 8 metre genişletilerek yeni proje ile 6 metre kaldırım eklendi. Uygulanan bu proje Orman Bölge Müdürlüğü Kavşağı’ndan İslam Kerimov Kavşağına kadar 750 metrelik bir alanda gerçekleştiriliyor olup, yol terasmanı oluşturuluyor. Bu düzenleme çalışmaları ile yolun genişliği 30 metre olarak planlandı.

Aynı şekilde Gayberli Mahallesi’nde yürütülen Gayberli Akıllı Kavşağı’nda Ali Sezal Bulvarı, İslam Kerimov Bulvarı, Haydar Aliyev Bulvarı ve Gayberli Mahallesine ulaşım sağlayan Beyazıt Bestami Caddesi’nin kesişiminde 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin güneyinde yer alıyor.

Mevcut 8 metrelik bulvar şeritleri 5.5 metrelik bağlantı kolları ile 10 metrelik kavşak şeridine bağlanıyor. Kavşak adası şerit refüjleri ve kavşağın dört bir cephesi yeşil alan-park olarak düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi