Fotokampa katılmak için gelen usta fotoğraf sanatçılar fotoğraf rotalarını gezdi.

Afşin’de 3-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek fotokamp programına katılmak için ülkenin çeşitli yerlerinden gelen  usta fotoğrafçılar Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Fotokamp Genel Koordinatörü Mustafa Ertekin’in eşliğinde Emirilyas Mahallesindeki Mağaragözü’nden başlayarak fotoğraf rotalarını gezdi.

Afşin’in keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu belirten fotoğraf sanatçıları ilk izlenimlerini paylaşarak,  Afşin’in doğal güzelliklerini fotoğraflamak ve arşivlemek için 3 günlük bir rota izleyeceklerini ifade ettiler.

İlki düzenlenecek fotokampı etkinliğini sürekli hale getirmek istediklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Konuklarımız fotoğraf sanatının Türkiye’de yaşayan duayenleri.  Fotokamp koordinatörümüz Mustafa Ertekin Afşin’in yetiştirdiği fotoğraf sanatçısı. Fotokamp açılışımız bugün yapılacak ve 3-6 Haziran arasında fotokamp süresince Afşin’in sıra dışı güzellikleri, tarihi, kültürü tüm Türkiye’ye tanıtılacak. Bir taraftan bu kültürü misafirlerimize tanıtırken, aktarırken  misafirlerimiz vasıtasıyla da kendi sahip olduğumuz  değerler konusunda Afşinli hemşerilerimizin zihninde bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Dolayısıyla hem bize hem ekonomimize hem de şehrimizde yaşayan insanlara hizmet eden bir etkinlik. Özellikle Türkiye çapında çok ses getirdi. Şubat ayında kamp koordinatörümüz tarafından internet üzerinden başvurular alınmaya başladı. 3 gün içerisinde dolmuş, yedeklere geçtik. Tabi pandemi nedeniyle de sayıda sınırlama getirmek zorunda kaldık. 100 katılımcıyla sınırladık. 3 gün boyunca Afşin’in değişik güzergahlarında Afşin’in doğal güzelliklerini, kültürel güzelliklerini  fotoğraflayacaklar ve görsel arşiv oluşturulacak.  Bu görsel arşivi de inşallah gelecek nesillere aktaracağız ve arşivde bu kültürün güzelliklerin gelecek nesillere aktarılmasında bir araç olacak.” Açıklamasında bulundu.

Afşinli Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Ertekin de, “Afşin Elbistan ovası dağlarıyla dereleriyle Hurman Çayı, Göksun Çayı ,Söğütderesi birleşip Ceyhan’ı oluşturuyor ve bu bereketli ovayı suluyor. Sadece dereler ovalar mı hayır, kendi karakteri kişiliği olan dağlarla da çevrili bu bölge. Berit Dağları, Nurhaklar, Binboğalar başlı başına kendi karakterleri  olan dağlar. Birer coğrafi yer değil onlar, kendi geçmişleri kimlikleri var. Dolayısıyla fotoğraf adına video adına buraları belgelemek kültürüyle ,doğasıyla önemli bir sorumluluk. O yüzden bizde bu değerli endemik coğrafyayı endemik kültürü kayıt altına alalım dedik. Sağolsun Afşin Belediye Başkanlığı da destek verdi. Bizde Türkiye’den 10 fotoğraf hocamızı davet ettik. Onların önderlik edeceği 10'ar kişilik ekiplerle iki gün boyunca rotaları gezecekler. 56 köyden hemen hemen 50 köyü ve bütün dağlarımızı derelerimizi içerecek şekilde bir rota çalışması yaptık ve iki günde neredeyse fotoğrafçıların ayak basmadığı yer kalmayacak. Nihai hedefimiz ilçemizin doğal ve kültürel güzelliklerini kayıt altına alıp kitaplaştırarak hem günümüzün kaynak kullanıcılarına hem de gelecek kuşaklara aktarmak derdindeyiz. Bu bir başlangıç olsun diye bir girişimde bulunduk. Umarım bunun ikincisi üçüncüsü beşincisi olur ve gelenekselleşir ve daha ciddi sonuçlara doğru ilerleriz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi