Elbistan ilçesinde, şiddetli fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçarken, çatı parçaları ve kopan ağaç dallarının altında kalan 6 araçtan 5’i büyük hasar gördü. 
Sabah saatlerinden itibaren şiddetli bir şekilde esen rüzgar, bir anda fırtınaya dönerken, fırtınaya dayanamayan bir evin çatısı uçtu, bazı iş yerlerinin ise camları kırıldı. Dulkadiroğlu Caddesi’nde ise kopan ağaç dalları, park halindeki otomobilin üzerine düştü. Güneşli Mahallesi’nde Mevlana Caddesi ile Şeker Sokak'ın kesiştiği alanda bulunan bir evin çatısı, şiddetli fırtınaya dayanamayarak uçtu. Uçan çatı büyük bir gürültü ile sokak üzerinde park halinde bulunan araçların üzerine düştü. 5 aracın büyük hasar gördüğü olayın ardından, çatı parçalarının düştüğü alandaki vatandaşlar uzaklaştırıldı. Diğer yandan Pınarbaşı Mahallesi Volkan Sokak üzerindeki 3 katlı bir binanın çatısı da fırtına nedeniyle uçtu. Diğer evin üzerine düşen çatı parçaları nedeniyle çevrede önlem alındı.
Uçan çatı parçaları nedeniyle 17 yaşındaki Onur Pıçakçı’nın başına isabet eden çatı parçası nedeniyle yaralandığı, ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi. Onur Pıçakçı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi