Kahramanmaraş Ülkü Ocakları, 2015 yılında Ege Üniversitesindeki öğrenci kavgasında hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu düzenlediği etkinlik ile andı.

Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen programda, Çakıroğlu'nun bulunduğu fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan, anma programında yaptığı açıklamada, şehitliğin herkese nasip olmayacak yücelikte bir makam olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu makama yükselen kardeşlerimizin şefaatine erişmek ise hepimizin en büyük temennisidir ancak milletimizin huzuruna kasdeden hainlerin alçakça saldırıları karşısında, vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygılanmaması için umutsuzluk ve karamsarlığa düşmemesi için dimdik durmak biz ülkücülerin boynunun borcudur. Terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlar da en az teröristler kadar suçludur, aşağılıktır. Türk milleti terörün yayılmasına fırsat veren siyasetçileri, terörü meşrulaştırmaya çalışan yazarları, teröre yardım ve yataklık eden yerli ve yabancı bütün unsurları hafızasında tutacak ve hesapların görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes bu ihanetin hesabını mutlaka verecektir. Bu hesabı sormazsak, gök girsin kızıl çıksın."

Etkinliğe katılanlar açıklamanın ardından ellerinde Çakıroğlu'nun fotoğrafları ve Türk barakları ile Şeyhadil Şehitliği'ne kadar slogan atarak yürüdü.

Kaynak: aa