Final Okulları yöneticileri, öğretmenleri, görevli personelle tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.

Afşin Final Okullarında gerçekleştirilen etkinlikte kurucu Tufan Yanar, Final Okulları Bölge Temsilcisi Hasan Özkan ve Elbistan Final Okulları kurucuları ve idarecilerine okulu gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Afşin Final Okullarının Yanındayız”

Final ailesine Afşin’in de katıldığını aktaran Final Okulları Bölge Temsilcisi Hasan Özkan yaptığı açıklamada, “Öncelikle dünyadaki böyle bir kriz ortamında, şartların çok zor olduğu bir dönemde dünyanın en kıymetli yatırımını yapan, Afşin’e Final Okullarını kazandıran Tufan Yanar’a teşekkür ediyorum. Dünyadaki en önemli yatırım insana, eğitime yapılan yatırımdır. Türkiye’de eğitimdeki kalitesini tescillemiş olan Final Okulları ailesine Afşin’de dahil oldu.” dedi.

Köklü bir eğitim kurumu olarak ilçeye hizmet edeceklerini aktaran Özkan, ““Final ailesi kampüs okulları, akademik liseleriyle, kurslarıyla ülkemizde 600 kurumuyla hizmet etmektedir. Bizler Afşin Final’inde destekçisi olacağız. Afşin’imizin bizler için önemli bir özelliği var. 2000 yılında ilçemizde Final Dershanelerimizle hizmet vermiştik. Malum olayların ardından dershanelerin kapatılma süreci yaşanmıştı. Kısa bir aranın ardından tekrar Afşin’de eğitim alanında hizmet edeceğiz. Bizler çocuklarımızın en kıymetli varlıklar olduğunu düşünüyoruz ve onlara yapılacak yatırımların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini biliyoruz. Yüzde yüz yerli ve milli bir kurum olarak önce eğitime, sonra öğretime katkı sağlamak bizlerin temel amacıdır. Bu zamanda böylesine bir yatırımla ilçemize hizmet edecek Final Okullarımızı bizler elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Okul idarecilerimize, öğretmenlerimize başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Okulun fiziki yapısı hakkında bilgi veren Afşin Final Okulları Lise Müdürü Yaşar Doğan, “ Okulumuzda idari binalar ve laboratuvarlar hariç 30 dersliğimiz bulunmakta. Fen lisemiz, Anadolu lisemiz, ortaokul, ilkokul ve anasınıfımızla ilçemize hizmet edeceğiz. İnşallah 2022-2023 eğitim öğretim döneminde hizmete girecek okulumuzda tadilat çalışmaları tamamlandı. Sınıf mobilyalarını temin ettik. Örnek sınıflarımızı hazırladık. Kaliteli kadromuzla ilçemizin eğitim çıtasını en üst noktaya çıkartmaya gayret edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“ Finalli olmak bir ayrıcalıktır”

Afşin Final Okullarının çok başarılı olacağını ifade eden İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Karabulut, “Ülkemizde eğitim ve öğretimde marka olmuş, ülkemizin eğitim ve öğretim kalitesinin yükselmesinde önemli katkıları bulunan Final Okullarının şubesini Afşin’e kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılından itibaren anasınıfından liseye kadar eğitim öğretim çalışmalarımıza başlayacağız. Finalli olmak bir ayrıcalıktır. Final okulları anne-babasına, vatanı, milletine ve insanlara faydalı binlerce öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir. Bizlerde İnşallah Afşin Final Okulları olarak Final Okullarının bizlere verdiği destekle Afşin’imizde hem Türk milli eğitimin amaçlarını hem de Final Okullarının amaçlarını birer birer gerçekleştireceğiz.” Diye konuştu.

Nisan ayından sonra okulun resmi açılışını yapmayı hedeflediklerini belirten Final Okulları Kurucusu İş İnsanı Tufan Yanar ise şunları söyledi:

“Afşin Final Okulları tadilatı tamamlandı ve eşyaları geldi. Örnek sınıflarımızı hazırladık. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan denetimden sonra Nisan ayında okulumuzun resmi açılışını yapmayı amaçlıyoruz. Velilerimizden gelen yoğun talep üzerine ön kayıtlarımız başlattık. Nisan ayının sonuna doğru bursluluk sınavı yapmayı düşünüyoruz. Okulumuz derslik ve kapasite olarak büyük kontenjana sahip. Velilerimiz gönül rahatlığıyla gelip okullarımızı gezip görebilirler. 5 katlı kampüsümüzde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise kademelerinde eğitim vereceğiz.”

Eğitim kadronunum deneyimli ve tecrübeli öğretmenlerden oluşacağını aktaran Yanar, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden 5 öğretim görevlisi derslerimize girecek. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı artırmak için elimizden geleni yapacağız. Okulun kurulumu ve açılışı için Afşin Final Okulları Genel Merkezden gelen uzman ekip bizlere büyük destek olmaya devam ediyorlar. Tek amacımız yeni nesilleri topluma bilinçli ve bilgili bir şekilde hayata hazırlamak. Okulumuza gelerek bizlere destek olan Final Okulları Bölge Temsilcisi Hasan Özkan ve Elbistan Final Okulları kurucularına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi