Türkiye'nin eğitim sistemine önemli katkıları bulunan ve yüzbinlerce başarılı öğrenci yetiştiren Final Eğitim Kurumları, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde Afşin’de eğitime başlayacak.

Afşin Final Okulları Kurucusu iş insanı Tufan Yanar, “İlçemize kazandırdığımız 5 katlı Final Eğitim Kampüsünde 650 öğrenci kapasitesiyle anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise olarak hizmet verecek.” dedi.

Afşin’de eğitim kalitesini yükseğe çıkarmak istediklerini ifade eden Afşin Final Okulları Kurucusu Tufan Yanar, “İlçemizde daha önce hizmete başlayan fakat çeşitli durumlar nedeniyle eğitim hayatına devam edemeyen bir okul binasını satın aldık ve bunu tekrar Final Okulları kalitesiyle Afşin’e hizmet etmesini sağlamak istedik. İstanbul’da Final Okulları Genel Müdürlüğü ile sözleşme imzaladık ve yetki belgemizi aldık. Final Okulları standartlarına getirmek için okulda tadilatlarımız devam ediyor ve biz şimdiden kadromuzu kuruyoruz. Öğretmen müracaatları başladı. Hem dışarıdan getireceğimiz öğretmenler hem de ilçemizden alacağımız öğretmenlerle çok güçlü bir kadro oluşturuyoruz. İnşallah Final Okulları önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda Afşin’de hizmete girecek” açıklamasında bulundu.

Eğitimde öncü olan Final Okullarının Afşin’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarına söyleyen Yanar, “Afşin’de ilk kurumsal kimlikli eğitim kurumu olmaya adayız. Afşin’de büyük bir eksikliği gideriyoruz. Yaklaşık 6 dönüm bir alanda 4 bin metrekare kapalı alanımız var. Okulumuzda spor salonu, konferans salonu, çok amaçlı salonlarımız, robotik kodlama, resim atölyesi, müzik atölyeleri oluşturuyoruz. Okulumuz Final Okulları kalitesiyle donatıyoruz.  Tüm araç ve gereçleri temin ediyoruz, akıllı tahtaları, bilgisayar sınıflarını kuruyoruz.   Ayrıca anaokulundan başlayarak İngilizce eğitimi öğrencilerimize sunacağız.” İfadelerine yer verdi.

Eğitim alanında öncü olmanın yanı sıra ilçeye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten iş insanı Tufan Yanar,  “Mevcut olarak atıl bir durumda olan üç yıldır kapalı olan bir okulu satın alarak eğitim sektörüne girmek istedik. Amacımız eğitimde kaliteyi yalamak ve bölge halkına iş istihdamı sağlamak. Okulumuz faaliyete geçtiğinde yaklaşık olarak 50-60 kişiye istihdam sağlayacağız. Önceliğimiz Afşinli çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması ve ilçemizde istihdam oluşturmak. Afşin’de bazı şeylerin değişebileceğine hep inandım. Olmaz denilen şeylerin olması için mücadele ediyoruz.  Afşin Final Okulları Eğitim Kampüsüyle de bölgenin en iddialı ve en güzel okulunu açmayı hedefliyoruz. Bu konuda da herkesten manevi konuda destek bekliyoruz.  Bu süreçte bizi arayan, tebrik eden, teşvik eden, samimi olarak yanımızda duran herkese ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi