Filistin'den 35 lise öğrencisi, Türkçe öğrenmek üzere Kahramanmaraş'a getirildi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bir tesiste düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Filistinli öğrencileri Kahramanmaraş'ta ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Nerede mazlum varsa oraya Türkiye'nin yetişerek imkanların seferber edildiğini dile getiren Okay, Kudüs'te, Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da, Afrika'da ve dünyanın hangi noktasında Müslümanlar problem yaşıyorsa Türkiye ve Anadolu insanı olarak bir sorumluluklarının olduğunu söyledi. 

Okay, bütün imkanları seferber ederek, Müslümanların zorluktan kurtulması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. 

Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hacı Muharrem Dilipak da geçmişten gelen sorumluluğu yerine getirdiklerini söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Filistinli öğrencilerin de meydanlarda olduğuna dikkati çeken Dilipak, şunları kaydetti: 

"Öğrencilerimiz burada Türkçe'yi öğrenirken, bizim kültürümüzü, bizim coğrafyamızın dertleriyle dertlenip onların bilinçleriyle bilinçleniyorlar. Bu sayede öğrencilerimiz Türkiye halkını daha iyi tanıyorlar. Geçmişten beri gelen sorumluluğun ve diyaloğun sonucu olarak Türkiye'yi ve Türk halkını çok seviyor öğrencilerimiz. 15 Temmuz'da öğrencilerimiz Kahramanmaraş'ta meydanlardaydı. Orada düşüncelerini paylaştılar ve Kahramanmaraş halkı da kucaklarını açtılar." 

Filistinli öğrenci Muhammed Abdi ise Filistin'den Türkiye geldiğini, ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduğunu, Türkçe eğitimi aldığını söyledi. 

Ömer Abdüssenayni de Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı ilgililere teşekkür etti.

Programda Filistinli öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci Semih Terzi'yi vurarak gecenin seyrini değiştiren isimler arasında yer alan şehit astsubay Ömer Halisdemir ve şehitler için dua etti. 

Editör: Haber Merkezi