FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 2'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 2'si tutuklu 24 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Salih Albayrak ile İbrahim Erdal ve tutuksuz sanıklar katıldı.

Tutuklu sanık Albayrak, savunmasında ByLock programını kullandığına ilişkin gelen HTS  kayıtlarını kabul etmedi. ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını öne süren Albayrak, uzun tutukluluk süresinin de göz önünde bulundurularak tahliye ve beraatini istedi.

Tutuklu sanık İbrahim Erdal ise hakkında sadece Sağlık Sen Elbistan İlçe Temsilciliği ve Bank Asya'ya para yatırmanın dışında herhangi bir suçlamanın bulunmadığını savundu.

Diğer sanıklar savunmalarında üzerlerine atılı bulunan suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Albayrak ve Erdal'ın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi