Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeri okullara öğrenci yetiştiren ve askeri okulların giriş sınavlarının sorularını veren yapısının Elbistan'da sivil ve askeri ayağı, Türkiye genelinde ilk kez gerçekleştirilen operasyonla çökertildi. 
Örgüt üyelerinin, TSK’daki yapılanmalarını sağlamak için adeta askerlik şubesi gibi çalıştıkları, askeri okullara yerleştirecekleri öğrencileri, öğretmenler aracılığı ile seçtikleri, örgütle bağlantısı olmayan dersanelerde eğittikleri ve sınavlardan önce de TSK içindeki ‘abiler’ aracılığı ile soruları verdikleri tespit edildi.
Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma çerçevesinde Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği’ne bağlı ekiplerce, Elbistan merkezli 18 ayrı il ve 42 ayrı adreste gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 51 kişiden 29’u emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği’ne bağlı ekiplerin, Elbistan merkezli olarak Adıyaman, Konya, Şanlıurfa, Malatya, Ordu, Iğdır, Ankara, Mardin, Şırnak, Muğla, Kars, Antalya, Kayseri, Kütahya, İstanbul, Erzincan, Bingöl ve Kahramanmaraş’taki çalışmaları sonucunda haklarında gözaltı kararı verilen aralarında 'örgüt imamı' subay ve astsubaylarla öğretmenlerin bulunduğu 29 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Elbistan Devlet Hastanesi’ne getirilen şüpheliler, buradaki işlemlerin ardından Elbistan Adliyesi’ne götürüldü.
İfade alma işlemleri devam edilen şüphelilerin, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanması için 3 ayrı yöntem kullandıkları iddia edildi. 
Öğretmenlerden, sivillerden ve TSK personellerinden oluşan yapının, çocukları küçük yaştan itibaren izlemeye aldıkları bildirildi. Örgüte üye öğretmenler aracılığı ile tespit edilen zeki çocukların, öncelikle örgüte ait olmayan dersanelere ve eğitim kurumlarına yönlendirildiği belirlendi. Buralarda eğitim gören çocukların, örgütün sivil kanadı ve öğretmen 'abiler' tarafından sürekli takip edildiği öğrenilirken, TSK içerisindeki 'abilerin' ise sınav döneminde devreye girdiği belirtildi. Subay ve astsubaylardan oluşan 'abilerin', sınav öncesinde çocuklara askeri lise ve astsubaylık sınavlarının sorularını verdiği ve sınavı kazanmalarını sağladıkları kaydedildi. Sadece askeri liseler ya da astsubay hazırlama okulları ile de sınırlı kalmayan örgüt üyelerinin sözleşmeli subaylık sınavları için de benzer bir yöntem kullandıkları belirlendi.
FETÖ/PDY yapılanmasının askeri okullarla ve sınavlarla ilgili olarak Elbistan ayağını çökerten operasyonda gözaltına alınanların arasında sivil, öğretmen ve 'TSK abileri'nin de gözaltında olduğu belirtildi. 
Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 18 ilde gerçekleştirdiği başarılı operasyonun, örgütün askerlik şubesi gibi çalışan yapılanmasını çökerttiği bildirildi. Türkiye genelinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu yapıya yönelik olarak gerçekleştirilen ilk ve tek operasyonla gözaltına alınan şahısların, adliyedeki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi