İstanbul Feshane'de düzenlenen Geleneksel Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde stant açan Afşin Belediyesi, Eshab-ı Kehf Külliyesinin üç boyutlu maktiyle ziyaretçi karşısına çıktı.
Etkinliğin açılışını yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afşin stantını gezerek Eshab-ı Kehf Külliyesinin üç boyutlu maktiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kahramanmaraş merkez ve diğer ilçelerin katıldığı fuarda tanıtım çalışmaları yapılırken, Afşin Belediyesinin özel olarak hazırlattığı Eshab-ı Kehf Külliyesinin maketi beklenenden çok daha fazla ilgi gördü. Katılımcılar 3 boyutlu hazırlanan maketi yakından inceleyerek külliye hakkında geniş bilgiler aldılar. Bire bir kopyası yapılan maket bu tür fuarlarda yerini alacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fazlı Aydoğan; "göreve geldiğimiz günden bu güne her platformda Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımını gerçekleştirdik. Özellikle ülkemizin en prestijli fuarlarında yer aldık. 4 dilde hazırlattığımız broşürleri, kitapları ve belgeselimizi insanlarımıza dağıttık. Binlerce kişiye ulaştık ancak hep bir eksiklik hissettik. Bu fuar diğerlerine göre biraz farklı. Çünkü bu fuarda sadece Kahramanmaraş yer aldı. Tanıtımı daha da genişletmek ve daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İstanbul da bu işi yapan bir hemşerimize Eshab-ı Kehf Külliyemizin 3 boyutlu, bire bir kopyası bir maket yaptırdık. Maketimiz gerçekten çok büyük ilgi gördü. Katılımcılar maketi inceleyerek külliye hakkında daha kapsamlı bir düşünceye sahip oldular. Şimdi hem maketin büyük ilgi görmesinden hem de büyük bir eksikliği kapattığımız için son derece mutluyuz.  Maketimizi artık katıldığımız her fuara götüreceğiz. 2009 yılında başlattığımız tanıtım atağına hız kesmeden devam edeceğiz.  Ben bu vesileyle fuarda emeği geçenlere ve standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.   

Editör: Haber Merkezi