Afşin Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Birimi 2015 yılı proje yılı Afşin proje teklif çağrısı kapsamında Afşin Kaymakamlığının hazırlamış olduğu "Fermanlarda Ashab-ı Kehf"  ve "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projeleri kamuoyuna tanıtıldı.
Afşin Hükümet Konağından düzenlenen  "Fermanlarda Ashab-ı Kehf"  ve "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" açılış ve tanıtım organizasyonunda konuşma yapan, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, " Afşin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Fermanlarda Ashab-ı Kehf"  ve "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projeleri bütün Afşinlilerin şükran duygularını taşıdığına şahit oldum. Projenin teknisyeni olan Afşin Kaymakamız Fatih Aksoy'a ve mimarları olan Afşinlilere teşekkür ediyorum. Bu projelerin arkasında coşkulu, iradeli ve konuşan yürekler gördüm, bu yüreklerin sesine kulak vermeye çalıştım.  Bundan fazla Afşin dendiği zaman Afşin için kaygılanmayacağımı ifade etmek istiyorum. Çünkü Afşin, önüne ne sıkıntılar çıkarsa çıksın Afşin bunları rahatlıkla aşacaktır. Bu projelerde emekleri bulunan bütün herkese teşekkür ediyorum." Diye konuştu.

"Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projesi

Daha sonra konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " Poje Kenti Afşin" adıyla başladığımız projeler faaliyetlerin son ikisi olan "Fermanlarda Ashab-ı Kehf"  ve "Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projelerinin açılışını ve tanıtımını gerçekleştirdik. İlçemizde yaklaşık 6 aydır ilçemizde kurumlarımızın okullarımızın müdürlerimiz öğretmenlerimizin özverili ve gayretli çalışmaları ile 180 projeyi hayata geçirdik. 

Afşin ve Mahsuni Şerif İçin Çal" projemize Nisan ayı itibari ile faaliyetlerine başladık. 

Afşin'imizin doğal, kültürel, tarihi güzellikleri ile Afşin'imizin en önemli değerlerinden biri olan Aşık Mahsuni Şerif'i birlez daha Afşin ile buluşturmayı amaçladık. Bu çerçevede Afşin'in farklı yerlerinde Mahsuni Şerif'in iki tane türküsü izah edildi. Küçük bir stüdyo kurduk ve çalışmalarımızı tamamladık. Amacımız hem Mahsuni Şerif'i anmak hem de Afşin'imizi tanıtmaktır." dedi.

"Fermanlarda Ashab-ı Kehf"  projesi

UNESCO Dünya Kültür Mirasları aday listesine giren Afşin Eshab-ı Kehf ile alakalı çok önemli belgelerin ortaya çıktığını ifade eden Kaymakam Aksoy, "Fermanlarda Ashab-ı Kehf" projemiz özellikle Ashab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine alınmasından sonra, Büyük Cihan İmparatoru Osmanlı Devletinin ferman ve beratlarında Afşin Ashab-ı Kehf olarak nitelendirmesi ilçemiz açısından çok büyük önem arz ediyor. 9 adet ferman'ı ve beratı kamuoyunun takdirine sunulması kamuoyu ile paylaşılmasını hedefledik. 

Bu çerçevede Ferman ve Berat'ların Türkçeye çevrilmesi günümüz Türkçesi ile okunabilir hale getirilmesi amaçladık. Cihan İmparatoru olan Osmanlı Devleti'nin 400 yıldan fazla süredir halife olarak İslam dünyasının başı olmuşlar. Buradaki Külliye  Vakıf'a devretmişler ve fermanlarla buralara hizmet etmişler. Her iki projemizin de İlçemize, İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Baki kalan şu ve kubbede hoş bir seda imiş, hoş bir seda bırakabildiysek ne mutlu bize." Diye konuştu.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ve , MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor,ferman ve beratları günümüze kadar koruyan Hasan Polat'a teşekkür belgesi takdim ettiler.

Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, siyasi parti ilçe başkanları, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi