Afşin Fen Lisesi tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Afşin’in töresel yemekleri tanıtıldı.

Afşin Fen Lisesi Kapalı Spor Salonunda öğrenciler tarafından hazırlan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Afşin’in unutulmaya yüz tutmuş 15 çeşit yöresel yemeği sergilendi.

Proje hakkında bilgi veren Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Hacı Mehmet Ertekin, “ Öğrencilerimizle birlikte Afşin’e has olan yemeklerimizi araştırarak okulumuz tarafından düzenlenen bilim fuarında tanıtmak istedik. Afşin’e özgü yöresel yemeklerimizi ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini gündeme taşımak. 15’ten fazla yemeğimizi yöresel bir şekilde gelen velilerimize ikram ettik. İstiyoruz ki bu yemekler unutulmasın, sonra ki kuşaklara da iletilsin. Böyle bir zenginlik böyle bir güzel miras ortadan kalmasın.” dedi.

Coğrafya öğretmeni Ertekin son olarak, Afşin’e özgü çok fazla yöresel lezzetin olduğunu belirterek, öğrencilerle birlikte ilerleyen günlerde daha kapsamlı bir çalışma yapmak istediklerini aktardı.

Proje kapsamında Afşin’in yöresel yemeklerini hazırlayan öğrenciler ise, daha önce adını duymadıkları yemekleri öğrenerek hazırladıklarını ve yemeklerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade ettiler.

Bilim Fuarını gezen katılımcılar yöresel yemek standına yoğun ilgi gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi