Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven'in, önümüzdeki günlerde görevinden istifa edip, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adaylığı resmi başvurusunu yapması bekleniyor.
Mart ayındaki yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça partilere yapılan aday adaylığı başvuruları da hız kazandı.
İlçemizde ilk olarak, Milliyetçi Hareket Partisi aday adaylığını açıklayan Kazım Karakuş'un ardından, Demokrat Partili Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız'ın da MHP'ye katılım yapması MHP'de heyecanı artırdı. İsimleri henüz netleşmeyen başka partililerinde, MHP'den aday adaylığı başvurularını yapması bekleniyor.
 
Adaylık yarışının hız kazandığı AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı'na aday adaylığı başvurusunu yapan ilk isim İnşaat Mühendisi İsa Uluer oldu. Uluer, geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak'a resmi başvurusunu yaptı.
 
AK Parti'nin güçlü isimlerinden, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan'ın da bu hafta resmi adaylık başvurusunu yapması bekleniyor.
Ak Parti'ye resmi adaylık başvurusu yapmayan ancak kamuoyunda isimleri konuşulan aday adayları Bekir Sıtkı Can, Hasan Akpınar, Kazım Ardıç ile birlikte yarışa sonradan katılmayı planlayarak isimlerini açıklamayan sürpriz isimler, AK Parti'de yarışın heyecanlı geçeceğini gösteriyor. 
 
Malatya Belediye Başkan Yrd. Fatih Güven'in Adaylığı Bekleniyor!
 
Asıl mesleği vergi denetmenliği olan, 2009 yerel seçimlerinden sonra Malatya Belediye Başkan yardımcılığı görevini yürüten Fatih Güven'in önümüzdeki günlerde görevinden istifa ederek Ak Parti Afşin İlçe Başkanlığı'na resmi başvurusunu yapması bekleniyor.
 
1968 Afşin doğumlu olan Güven, ilk, orta ve lise öğrenimini Afşin’de, lisans eğitimini A.Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladı.
Vergi Denetmen Yardımcılığı, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığında Müdür ve Vergi Denetmenleri Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Güven, 2009 mahalli seçimlerinin ardından, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Başkan yardımcılığı görevine atandı.
Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde, "KENTSEL SİSTEMLER VE ULAŞTIRMA YÖNETİMİ" alanında yüksek lisans yaptı.
"Küreselleşme Sürecinde Sakin Şehir Hareketinin Metropoliten Kentlerde Uygulanabilirliği" konusunda araştırma yaptı.
"Katılımcı Analitik Araçların Stratejik Planlamaya Entegrasyonu ve Yerel Yönetişim Değerlendirmesi", "Yerel Yönetimler Akademisi" gibi eğitim programlarında katılımcı ve konuşmacı olarak yer aldı.
Malatya Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevi sırasında, Mali İşler, Gelir, Makine İkmal, İhale, Satın Alma, Bilgi İşlem, idari işler, Emlak ve İstimlak müdürlüklerinin yeniden yapılandırması çalışmalarını tamamladı.
Malatya Belediyesi'nin teşkilat yapısının reorganizasyonu ve kurumsallaşması konularında hizmet içi eğitimler verdi. 
Malatya Belediyesi Kent Bilgi Sistemi (yönetim bilgi sistemi ve coğrafi bilgi sistemi-E-İmar, Kent Rehberi vb.) ve Altyapı Bilgi Sisteminin kurulması ve işlerlik kazanması için çalışmalarda bulundu.
Güven evli ve iki çocuk babası.
Editör: Haber Merkezi