Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kahramanmaraş'ta düzenlenen ezan okuma yarışmasında birinci olan Öğrenci Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i Makamında ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen ezan okuma yarışmasında, Afşin'i temsilen katılan Anadolu İmam Hatip Lisesi il birincisi olan Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesinden 9 sınıf öğrencisi Hamdi Köker, Adıyaman'da düzenlenen bölge yarışmasında Kahramanmaraş'ı ve Afşin'i temsil eden öğrenci bölge ikincisi oldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güven şunları söyledi,” Öncelikle öğrencimizin ailesini tebrik ederek Hamdi kardeşimize bize yaşattığı gururdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Rabbime şükürler olsun ki yeniden Kur-an okuyabilecek hukuk sistemine eriştik. Buna rağmen günümüzde hala kuran okuma faaliyetlerini engellemeye çalışanlar olmasına rağmen aramızda bunu da aşacağız Allah’ın izni ile. Ben öğrencimizle gurur duyuyorum önce kendisine daha sonra da tekrar ailesine de çok teşekkür ediyorum böyle hayırlı bir evlat yetiştirdikleri için. Rabbimin de bahşetmiş olduğu böyle bir yetenekle bahşedilmiş bir evlat sahibi olmuşlar. Yine bunların nezdinde başta okul müdürümüz Bedir Boz olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim sizler gibi eğitimcilerimizi daima var etsin” dedi.

Yapılan ziyaret esnasında Ezan okuma yarışmasında bölge ikincisi olan Köker, Kuran-ı Kerim tilaveti yaptıktan sonra, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Başkanlık Makamından ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi