Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş ve ilçelerinin tüm dünyaya tanıtılması ve marka değerinin artırılması bakımından EXPO 2023'ün çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

EXPO dünya fuarına Onikişubat ilçesinin ev sahipliği yapacağına ve Kahramanmaraş’ın tüm paydaşlarıyla organizasyon hazırlıklarının hızlı bir şekilde devam ettiğine değinen Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş merkezde ve ilçelerimizde EXPO 2023 projemizi hem anlatıyoruz hem de tanıtıyoruz. Kahramanmaraş için çok önemli bir proje. Kahramanmaraş’ın her şeyi var. Tek eksiğimiz tanıtım. EXPO 2023’ü Kahramanmaraş’ta düzenlemek, Kahramanmaraş’a almak için üzerinde çok fazla çalıştık.  EXPO 2023’ü şehrimize kazandırmadan önce 1,5 yıl bir ön çalışmamız oldu. 2018 de EXPO’nun düzenleyicisi olan AIPH’in (Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticiler Birliği) tarafından İtalya’da düzenlenen Genel Kuruluna katılarak 62 ülkenin oyunu alarak 2023 yılında düzenlenecek dünya fuarını Onikişubat’a aldık.” diye konuştu.

EXPO 2023’ün, Kahramanmaraş’ı ilçeleriyle beraber marka şehir haline getireceğini ifade eden Mahçiçek, “Kahramanmaraş’ın turizmine, istihdamına katkı sağlayacak uluslararası proje hazırlıklarımızı 2023 yılına kadar tamamlayacağız. 2023 yılı Cumhuriyetin ilanının 100 yıldönümü olması nedeniyle bizim için ayrı bir önem taşıyor. EXPO dünya fuarı 6 buçuk ay sürecek. Biz buranın yılın 365 günü faaliyette olması için ve bir yaşam alanı haline getirmek için içerisine birçok proje ekledik. 7 bin metrekarenin üzerinde bir kongre merkezi yapıyoruz. Burası birçok fuara ev sahipliği yapacak. Müzemiz, kütüphanemiz, açık alışveriş merkezi olacak. Avrupa’nın en büyük havuzunu yapıyoruz. Burada çeşitli su sporları yapılabilecek. Ayrıca uğurböceği ve kelebek müzemiz olacak. EXPO 2023 için yapılan alana yılın her günü Kahramanmaraş’ımıza Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından insanlar gelecek. Kahramanmaraş’ta oluşturacağımız turizm koridorundan Afşin de, Elbistan da faydalanacak.” açıklamasında bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de, Kahramanmaraş için vizyon içeren bir proje hazırlanmış. 2 milyon dünya vatandaşı ilimizi ziyaret edecek. Başkanımız, EXPO 2023 için hazırlan projeyle en az 100 yıl kullanabileceğimiz bir alanı bize, torunlarımıza ve Kahramanmaraş’ımıza armağan ediyor. Afşin Belediyesi olarak EXPO 2023’e bahçecilik alanında ilçemizde üretilen aromatik bitkilerle, lavanta bahçeleriyle destek olmak istiyoruz. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

EXPO 2023’ün bir dünya projesi olduğunu söyleyen AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ise, “Bu proje sayesinde, şiirin ve edebiyatın başkenti olan Kahramanmaraş inşallah turizminde başkenti olur. Başkanımıza kalaylıklar diliyorum” dedi.

Toplantı, EXPO 2023 projesinin detaylarının anlatıldığı sunumlarla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi