Kahramanmaraş’ta yağışların ardından yükselen baraj suları nedeniyle bölge halkı, evlerine kayıkla gidiyor. Suyun ortasında yer alan yazlık evine kayıkla giden ve evinin ikinci katını kullanan 70 yaşındaki çiftçi Mehmet Kaşık, hallerinden şikayetçi olmadıklarını belirtiyor.

 Onikişubat'ta 30 kilometre uzaklıkta bulunan Köseli Mahallesinde ikamet eden Mehmet Kaşık ile Mahalle Muhtarı Arif Demir, Ceyhan Nehri’nin bağlantı noktası olan Sır Barajı’nda suyun ortasında kalan yazlık evlerinde misafirlerini ağırlıyor.

  Sular altında kalan evlerine kayıkla gidiş geliş yapan Mehmet Kaşık, “Bu yıl Allah yağmuru çok verdi. Buğdaylarımız falan çok iyi olur, bereketli olur memleketimizin için inşallah. Suyun ortasında kalan yazlık evimize kayıkla gidiş geliş yapıyorum. Kış geldiğinde ise, Kahramanmaraş’ta kalıyorum” dedi.

  Mahalle Muhtarı Arif Demir ise “Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Köseli Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde evlerimiz hep sular altında kaldı. Tabii ki bu halden şikayetçi değiliz. Rabbimin bereketi bu sene bol bol. Bu noktada ne kadar dua etsek azdır. Kayıklarla evimize gidip gelebiliyoruz. Yaşamaya devam. Güzel ve görkemli bir yer. Mahalle muhtarı olarak tüm halkımızı buraya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi