Afşin'de 'Evde Eğitim Hizmetleri' kapsamında evinde eğitim gören 3 öğrenci karnelerini aldı.
Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığını 'Evde Eğitim Hizmetleri' yönergesi kapsamında evinde eğitim gören 3 öğrenciye, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin ilk karnesini evlerinde verdi.

Afşin'de okula gitme imkanı olmayan evde eğitim-öğretim alan öğrenciler karnelerini  Afşin Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erdem Boydak'ın elinde aldı. 
Evde eğitim gören öğrencilere karnelerini vermek için hareket eden heyet ilk olarak Berçenek Mahallesinde evinde eğitim gören Çoğulhan Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Bektaş Dalka'nın evini ziyaret ederek karnesini takdim etti.

Ziyarette konuşan Çoğulhan Ortaokulu müdürü Güllü Dağlıcırık, " Bektaş ve ailesi çok azimli eğitim konusunda. Bektaş öğrencimizin babası Halil Dalka, her gün Berçenek mahallesinden, Çoğulhan mahallesinde bulunan okula gelerek okula gelerek dersi olan öğretmen arkadaşı alıp eve götürüyor ve tekrar okula bırakıyor. Bu konuda gösterdiği bu özene ve gayretten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bektaş eğitime çok meraklı ve bizlerde elimizden geldiği kadar öğrencimizin derslerinden geride kalmaması için çaba sarf ediyoruz. Öğrencimizin karnesi zaten çok güzel. İnşallah en kısa zamanda iyileşir ve arkadaşlarının arasına döner."şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Halil Dalka, "Bektaş'ın evde eğitim görmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Bektaş, 4 yıl önce trafik kazası geçirdi ve vücudunda büyük hasarlar meydana geldi. Bektaş'ın tedavi sürecide çok zorlu geçti. Tedavi süreci boyunca okulundan geri kaldı. Şuanda durumu iyi fizik tedavi görüyor. Bu dönemin başından buyan evde eğitim almaya başladı. Bektaş, evde derslerine düzenli olarak çalışıyor, bu beni çok mutlu ediyor. "dedi.

Bektaş'ın kaza sonucu eğitime ara verdiğinden dolayı okumayı ve yazmayı unuttuğunu söyleyen Türkçe Öğretmeni Bahadır Vicdan, " Öğrencimiz kazadan sonra 4 yıl okuluna devam edemedi. Tedavi sürecinde eğitimine ara veren Bektaş kısa bir eğitimin ardından 5. sınıf seviyesine geldi. Şuanda okumasını hızlandırdı ve yazmasını kuvvetlendirdi. Öğretmenleri olarak daha da iyi olacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Heyet daha sonra Afşin Kız Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan lösemi hastası Özlem Sönmez'i evinde ziyaret ederek karnesini verdi.

Karnesini aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden lösemi hastası Özlem Sönmez," Lösemi hastası olduğum için okuluma gidemiyorum fakat öğretmenlerimiz evimize gelerek eğitimime devam etmemi sağlıyorlar. Şuanda tedavi sürecim devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tedavi sürecimiz tamamlanacak ve arkadaşlarımın arasına katılacağım. Evde eğitimime devam etmemi sağlayan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Karnemi aldığım için çok mutlu oldum."dedi.

Ziyaretler sonrası açıklama yapan Afşin Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan,"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre her öğrencinin öğrenim hakkı anayasal güvence altına alınmıştır. Öğrencimizin ne kadar sıkıntısı olursa olsun devletimiz bu konuda evde eğitim hizmetlerini yürüterek eğitim hizmetlerinin aksamadan yürütmesini sağlamaktadır. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak evlerinde eğitim gören öğrencilerimizin velilerine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz gayretlerinden dolayı. "açıklamasında bulundu. 
Heyet son olarak Mustafa Kemal İlkokul 4. sınıf öğrencisi Mehmet Ertürk'ü evinde ziyaret ederek karnesini verdi.

Afşin Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Erdem Boydak, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Hacı Mehmet Özden ve Sınıf Öğretmeni Menderes Terzi, fiziksel engelli Mehmet Erüstün’ü ziyaret ederek karnesini verdi.



Mehmet'in Potansiyelinin yüksek bir  öğrenci olduğunu belirten  öğretmeni  Menderes Terzi, “Mehmet, 4. sınıf öğrencisi ve iki aydan buyana öğrencimizin derslerine giriyorum. Mehmet ile birlikte müfredata uygun bir şekilde dersleri işliyoruz. 4. sınıfın birinci döneminin bütün konularını bitirdik. Mehmet'in sınavlarını yaptık ve birçok sınavda başarı göstererek takdir belgesi aldı. Mehmet evde verdiğimiz eğitimden çok memnun, hatta ben derse bir dakika geç kalsam bana kızıyor. Bende Mehmet'in bana kızmaması için derse 10 dakika önce geliyorum. Mehmet potansiyeli yüksek bir öğrenci." dedi.

Serebral palsi hastası olduğunu belirten baba Baki Erüstün, "Mehmet doğuştan fiziksel engelli olarak doğdu ve serepsal palsi  hastalığı nedeniyle böyle olduğunu öğrendik. Hastalığı nedeniyle Mehmet vücudunu kontrol edemiyor. Zekasında hiç bir problem yok hatta kendi yaşıtlarına göre daha zeki. Öğretmenin tahtaya yazmış olduğu matematik problemlerini çok rahat çözebiliyor. Mehmet'imizin evde eğitim almasını sağlayan herkese ve devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi