Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi işbirliğinde KAMEK- Mikrokredi Afşin Satış Merkezi açıldı.

Yeşil Evlerde bulunan Atilla İmamoğlu Parkındaki KAMEK- Mikrokredi Afşin Satış Merkezi’nde kadınlar evlerinde ürettikleri ürünleri burada satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Afşinli kadınların ürettikleri ürünler artık evlerinde eskimiyor. Afşin’de Mikrokredi kullanan 945 kadının ürettiği ürünleri pazarlamaları için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi harekete geçti.

Mikrokredi kullanan kadınların pazarlama sorunun olduğuna değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,” Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte kredi kullandırılan hanımların ürün satış merkezi haline getirdik. Büyükşehir Belediyemiz ve Mikrokredi koordinatörümüz ile el ele verdik. Mikrokredi ürün satış merkezini oluşturduk. Sevindirici tarafı şu, genelde bu tür krediler bir süre fayda sağlıyor ama sonradan ekonomik olarak geri dönüşü yeterince olmuyordu. Herkes üretecek, fiyatını belirleyecek ve etiketleyecek. 900 civarında Mikrokredi kullanan hanım kardeşimiz var. Bunlar artık evlerine daha rahat ekmek götürebilecekler. Yazın okulların kapanmasıyla birlikte nüfusumuz 150 bine kadar çıkıyor. Gurbetçilerimiz de o dönemde Afşin'e geliyorlar sezonda buraya ürün getiren hanımlarınızı bol kazançlar bekliyor” dedi.

Kadınların ürettikleri ürünler ellerinde kalıyordu diyen Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Koordinatörü Ayşe Deniz,” Kahramanmaraş il genelinde 5 bin kadar bizim aktif çalışan mikrokredi üyemiz var. Bunların hepsi evlerinde iş yapıyorlar. Kendi başlarına ayakta durmaya çalışıyorlar. Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde bu desteği devam ettirmek adına biz Afşin ilçemizde Afşin Belediye Başkanımızın talebiyle burada bu merkezi açmayı düşündük. Pazar konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorlardı. Bizde böyle bir satış merkezi açmayı düşündük. Yaptıkları ürünler satılsın. Bayanlar mutlu oldukça biz de mutlu olalım istedik. Hanımlar yaptıkları ürünleri burada pazarlıyorlar. Biz de ürünleri tutanak ile alıyoruz, satışını yapıyoruz. Tutanakla da ödemelerini kendilerine yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç ve Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mikrokredi kullanarak üretime katılıp para kazanmaya başlayan kadınlar, bu projenin kendileri için çok avantajlı olduğuna değinerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ettiler.

Mikrokredi Afşin Satış Merkezi’nde yemek yemeye gelen öğrenciler de durumdan oldukça memnun.

Editör: Haber Merkezi