Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Nevzat Şatıroğlu atandı.

Emekli olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil ALIŞ, Genel Müdürlük Makamında yapılan devir teslim töreniyle görevini Nevzat Şatıroğlu'na devretti.

Devir teslim töreninde konuşan ALIŞ, "Mensubu olmaktan gurur duyduğum ve her zaman da gurur duyacağım EÜAŞ ailesinden ayrılmanın elbette burukluğunu hissediyorum. Bu görevi yerine getirirken destek olan bütün mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Alnımın akı ve gönül huzurumla EÜAŞ'taki görevimi Nevzat Şatıroğlu'na devrediyorum. Genel Müdürüm, yeni göreviniz Ülkemiz ve EÜAŞ için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Görevi devralan yeni EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat ŞATIROĞLU ise Halil Alış'a EÜAŞ'a yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

 Emekli olan Genel Müdürümüz Halil Alış'ı uğurlayanlar arasında; Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcıları; Nurettin Kulalı, Murat Zekeriya Aydın, İrfan Yılmaz ve  Mehmet Biçer  yer aldı.



NEVZAT ŞATIROĞLU KİMDİR?

İTÜ Müh. Fak. Mak. Müh. Lisans ve Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans (MBA) programını tamamladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ'ta Bölge Müdürlüğü, Teknik İşler ve Onarım Müdürlüğü ve Kalite Güvence Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 1994-2002 yılları arasında görev yaptığı bu dönemde İGDAŞ'ta Hedeflerle Yönetim, Kalite Yönetim Sisteminin Kurulması, Maliyet Esaslı Çalışma ve İşletme Personelinin Eğitimi faaliyetlerine öncülük etmiştir.

Doğalgaz piyasasının serbestleşmesinden sonra Kalyon Şirketler Grubu bünyesinde yer alan İnegöl Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'de (İNGAZ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, yine aynı grup içindeki Kalen Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'de Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuş olup, bu süreçte HES Yatırımları, Elektrik Üretimi, Doğalgaz Dağıtımı ve Ticareti, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Enerji Santrali İş Geliştirme, Yerli Kömüre Dayalı TS İş Geliştirme Projeleri üzerinde çalıştı.

Son olarak Türkiye'de ilk kez yapılan FSRU (Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Üniteleri) Projesinde Direktör olarak görev aldı.

İstanbul'da doğan ve aslen Sivaslı olan Şatıroğlu, evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Editör: Haber Merkezi