Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi’nin 20 yıllığına özel firmaya devredilmesinin ardından ücretli izne ayrılan yaklaşık 1000 EÜAŞ işçisinden başka yerlere tayin isteyen 229’unun yeni görev yerleri belli oldu.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitlerinin işletme hakkının 20 yıllığına devredilmesinin ardından yaklaşık 4 aydır atama bekleyen EÜAŞ işçilerinden başka kurumlara tayin isteyenlerin durumu netlik kazandı.

Devirden sonra kurulan Afşin-Elbistan A Termik Santrali Koordinasyon İşletme Müdürlüğü bünyesine aktarılan 60 işçi, Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ne tayin edildi. B Termik Santrali’nden de EÜAŞ bünyesindeki diğer kurumlara 36 işçi tayin edildi.

Afşin-Elbistan Linyitleri Takip Koordinasyon ve İşletme Müdürlüğü bünyesindeki toplam 930 personelden 536’sı tayin dilekçesi vermişti. Bu işçilerden 340’ı sadece Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ne tayinini istemiş; EÜAŞ’a bağlı diğer 17 kurumu ise 196 kişi tercih etmişti. 394 kişi ise tayin dilekçesi vermemişti.

EÜAŞ’a bağlı 18 Mart Çan Termik Santrali, İstanbul Doğalgaz Santrali, Bakım Yönetim Daire Başkanlığı’na bağlı Elektrik ve Mekanik Test Müdürlükleri, Aslantaş HES, Atatürk HES, Altınkaya HES, Deriner HES, Ermenek HES, Gezende HES, Gökçekaya HES, Hasan Uğurlu-Suat Uğurlu HES, Hirfanlı HES, Kapulukaya HES, Karakaya HES, Keban HES, Kılıçkaya HES ve Sarıyar Hasan Polatkan HES İşletme Müdürlükleri’nde görevlendirilmek isteyen 196 kişiden 169’unun yeni görev yerleri belli oldu.

Tayin dilekçesi vermeyen ve sadece Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ni tercih eden işçilerin durumlarının ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi