Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Afşin’deki  santral ve maden sahasında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, EÜAŞ daire başkanları ve genel müdür danışmanlarından oluşan heyet, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ve Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüklerine teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Afşin Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Arif Şahin,Afşin Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdür Mustafa Has ve Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Atilla Dalbudak'tan brifing alan Şatıroğlu, santraller ve kömür işletmesini gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Şatıroğlu, beraberindeki heyetle ilk olarak Afşin-Elbistan B Termik Santralı İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda A – B Santralleri idari ve teknik tüm yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Heyet, Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürü Mustafa HAS tarafından işletmenin genel durumu, tamamlanmış ve devam eden iyileştirme çalışmaları, üretim faaliyetleri gibi konular hakkında yapılan detaylı bilgilendirmeyi dinledi. Bilgilendirmenin ardından santralin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

Şatıroğlu ve beraberindeki heyet daha sonra, Afşin-Elbistan A ve B santralleri sahalarındaki teknik incelemelerinin ardından Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğüne hareket etti.

Yine burada AEL'in tüm idari ve teknik personelinin de katıldığı ve İşletme Müdürü Atilla Dalbudak'ın, AEL'in genel faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yaptığı bir toplantı gerçekleşti.

Heyet, toplantının ardından Afşin-Elbistan Linyitleri sahasına giderek burada özellikle yenileştirmesi devam eden Döner Kepçeli Ekskavatörü, Jeoloji Şube Müdürlüğü kömür analiz laboratuarı, iş makineleri atölyesi ve diğer çalışma alanlarında incelemelerde bulunduktan sonra ziyaretini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi