Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Afşin, Elbistan bölgesinin EÜAŞ için çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin enerji üssü olduğunu söyledi.

Afşin Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürlüğü tarafından, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlen ağaç dikim etkinliğine katılan Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Afşin Elbistan bölgesindeki zengin kömür yataklarından elde edilen enerjiyle ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlandığını söyledi.

EÜAŞ Genel Müdürlüğü olarak Afşin-Elbistan'da, madencilik ve elektrik üretim faaliyetlerinde bulunduklarına değinen Şatıroğlu, "Afşin, Elbistan bölgesi gerek EÜAŞ için gerekse ülkemiz için bir enerji üssüdür. Buradaki zengin kömür yataklarımız sayesinde ülkemiz elektrik üretimine ciddi katkılar sağlıyoruz. Kömür üretim faaliyetlerinin yanı sora elektrik üretim faaliyetlerini icra ediyoruz." dedi.

EÜAŞ olarak milyonlarca ağacı toprakla buluşturduklarını ve 'yeşil'e önem verdiklerini dile getiren Şartıroğlu, " Türkiye'nin dört bir tarafında, madencilik faaliyetlerini yaptığımız bütün sahalarda yeşile önem veriyoruz. Madencilik faaliyetlerimizin bittiği yerlerde, kömürleri aldığımız ve dekapaj yaptığımız yerlerde milyonlarca ağacı toprakla buluşturduk. Bu kapsamda Orman Haftası münasebetiyle Afşin'e geldik. Öğrencilerimizle birlikte 650 adet fidanı toprakla buluşturduk. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere orman şuurunu, yeşilin önemini ve çevre bilincini vermeye çalıştık. EÜAŞ olarak santrallerimizi ve madencilik faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İnşallah bu bölgedeki zengin kömür yataklarını yerli kaynakları kullanma anlamında elektrik enerjisine dönüştürmek için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Kömür çıkartılan alanların ağaçlandırıldığına değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Öğrencilerimiz, kamu ve kurum amirlerimizle birlikte Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ağaç dikme şenliğine katıldık. Santral için kömür çıkartılan yerlere ağaç dikerek yeşillendirme faaliyetinde bulunduk. Ağaçlandırma çalışmaları termik santrallerin çevreye verdiği zararların minimuma indirilmesi yönünden ve sosyal sorumluluk anlamında çok önemli. Bu gibi faaliyetlerin devamını diliyorum ve emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Afşin Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürü Mustafa Has ise, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla düzenlen ağaç dikim etkinliğine 650 adet çam fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti.

Programa, EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mücahit Alkan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, daire amirleri ile öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi