Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine alınacak 219 teknisyen ve tekniker kadrosu için işçi adayları sınav yerinin açıklanmasını beklerken, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, alımların ertelendiğini söyledi.
 4-13 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılan başvurular sonucunda, İŞKUR tarafından 7 bin 400 başvuru arasından belirlenerek, EÜAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderilen 2 bin 854 kişilik mülakat listesinde yer alan işçi adayları, yazılı sınavla ilgili yer ve tarihin açıklanmasını beklerken, EÜAŞ resmi internet sitesinde yayınladığı bir duyuru ile alımların iptal edildiğini duyurdu. Yaklaşık 1 saat süreyle EÜAŞ sitesinde kalan duyuru, daha sonra internet sitesinden kaldırıldı. Olan bitene bir anlam veremeyen işçi adayları ise, alımların iptal edilip-edilmediğini öğrenebilmek için yoğun çaba harcadılar.
            
EÜAŞ’ın resmi internet sitesinde yayınlanan ve daha sonra siteden kaldırılan duyuruda, şu cümlelere yer verilmişti:
         
 “Afşin-Elbistan (A) Termik Santralı, Afşin-Elbistan (B) Termik Santralı ve Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlükleri için daha önce Türkiye Çalışma ve İş Kurumu aracılığı ile ilana çıkılan 219 kişilik personel alımı sınavı iptal edilmiştir.”
 
Alımı 2015 yılına erteledik:
            
EÜAŞ tarafından alımı yapılmak amacıyla çıkılan ilan sonucunda 219 işçi kadrosu için 7 bin 400 kişi başvuruda bulunmuş, İŞKUR ise yaptığı değerlendirmenin sonucunda bu adaylardan 2 bin 854’ünün mülakata katılabileceğini açıklamış ve listeyi EÜAŞ’a göndermişti.
            
Alımlar ile ilgili olarak açıklama yapan, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, alımları 2015 yılına ertelediklerini ifade etti.
           
 İŞKUR tarafından 4-13 Kasım 2014 tarihleri arasında alınan başvuru süresince kayıtlarını yaptıran 7 bin 400 kişinin müracaatlarının geçerli olacağını belirten Alış, şunları söyledi:
            
“19 kişilik işçi alımını 2015 yılına erteledik. 2015 yılında daha fazla alım yapacağız. Hepsini birlikte alacağız, onun için bu alımı erteledik. 4-13 Kasım 2014 tarihlerinde İŞKUR’a kayıt yaptıran adayların başvuruları yeni alımda geçerli olacak. Onların müracaatları kabul edilecek.”
 A Termik Santrali ile kömür sahasının işletme hakkının 20 yıllığına ERG firmasına devri konusunda görüşmelerin sürdüğünü de dile getiren Alış, devir konusunda şu ana kadar çıkmış herhangi bir sonucun olmadığını belirterek, henüz karara bağlanmadığını kaydetti.
 
İşçi adayları huzursuz:    
219 kişilik kadroda yer alabilmek için başvuruda bulunan ve 2 bin 854 kişilik mülakat listesinde isimleri yer alan işçi adayları ise yaşanan süreçten duydukları huzursuzluğu dile getirdiler.
Editör: Haber Merkezi