Ziraat Odası Başkanı Akpınar:

“EÜAŞ bölge halkını mağdur ediyor”

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a seslenerek, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ)’nin bölge halkını mağdur ettiğini, EÜAŞ’ın biran önce bölge halkının mağduriyetini gidermesini istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nün Afşin bölgesinde yaşanılan sorunlara sesiz kaldığını belirtti ve Enerji be Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bu bölgede acilen çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Biz yıllardan belli EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nün bu bölgeye gerekli hassasiyeti göstermediklerini her fırsatta dile getirdik. Termik Santraller yıllardır bu İlçenin topraklarını yedi bitirdi. Çiftçilik Termik Santraller sayesinde bitme noktasına geldi. Çiftçi ektiği ürünü ağız tadıyla yiyemez oldu, insanlarımızda kanser vakaları arttı. EÜAŞ Genel Müdürlüğü bu olaylara hep sesiz kaldı.

Bildiğiniz gibi Afşin’de Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile birlikte  Afşin-Elbistan Linyit İşletmeleri mevcut. Enerji Bakanlığı bu bölgede A ve B Termik santrallerinin yanına C,D ve E  Termik Santralleri yapmayı planlıyor.  Dolayısıyla bu bölge enerjinin kalbi haline gelecek. Biz her fırsatta burada bir Genel Müdürlük yada Müdürlük açılmasını talep ettik. Fakat bu talebimizde EÜAŞ tarafından her zaman ki gibi geri çevrildi. Sizlerin aracılığı ile  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak seslenerek EÜAŞ’ın hatalarının biran önce düzeltilmesi gerektiğini söylüyorum. “

Editör: Haber Merkezi