Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) ilçedeki dezavantajlı bölgelerde yaşayan 300 kadının meslek sahibi olmaları için hazırladığı Kadın Eğitim Merkezleri Projesi, Avrupa Birliği’nden 220 bin Euro destek alarak, onayladı. 

Projenin kadın istihdamı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, “Kadınlarımızın istihdamı noktasında en yüksek seviyeye ulaşmalarını sağlayacak bir seferberliğe imza atıyoruz” diye konuştu.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), kadın istihdamının artması ve kadınların iş gücü piyasasına aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği destekli özel bir projeyi hayata geçiriyor. Proje çerçevesinde şehrin dezavantajlı bölgelerine Kadın Eğitim Merkezleri açılacak. Merkez bünyesinde oluşturulacak atölyelerde 300 kadına, halıcılık, iğne oyacılığı, dikiş-nakış ve sim sırma (makinede Maraş işi) gibi meslek dallarında eğitim verilecek. Buralarda eğitim alacak kadınların bir kısmı Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nde açılacak tekstil fabrikalarında istihdam edilecek. Kadınlar proje sayesinde hem meslek sahibi olacak, hem de aile ekonomilerine katkı sunacak.

Elbistan adına büyük önem arz eden proje hakkında açıklamalarda bulunan Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, “Projemizin özel hedef kitlesi, ilçemizde yaşayan düşük gelirli, eğitimsiz ve herhangi bir mesleği olmayan işsiz kadınlarımız olacak” dedi.

Projenin, 3 kurumla birlikte ortaklaşa sürdürüleceğini belirten Başkan Paksoy, “Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi kapsamında Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası olarak hazırlayıp Avrupa Birliği’ne sunduğumuz 220 bin Euro’luk proje teklifi kabul edilmiştir. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Elbistan Organize Sanayi Bölgesi ve Elbistan Halk Eğitim Merkezi’nin de ortak olduğu projede, ilçemizin geri kalmış bölgelerindeki atıl binalarda Kadın Eğitim Merkezleri adı altında atölyeler açılacak. Kadın Eğitim Merkezleri sayesinde kişisel becerileri artan kadınlarımızın sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirlikleri sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Projenin yaklaşık 700 bin TL (220 bin Euro bütçesi bulunduğunu hatırlatan Başkan Paksoy, “Elbistan’ımız adına büyük bir proje olduğunu düşünüyoruz. Toplam 220 bin Euro bütçesi var. Proje çerçevesinde 300 kadına kurs ve eğitim verilecek. Kadınlarımız açılacak halıcılık, iğne oyacılığı, dikiş-nakış gibi meslek dallarındaki kurslarla becerilerini geliştirecek ve istihdam edilecekler. Biz bu proje ile kadınlarımızın istihdamı noktasında en yüksek seviyeye ulaşmalarını sağlayacak bir seferberliğe imza atıyoruz. Proje bitiminde, kadınlarımız özgüvenini kazanmış ve geleceğe daha umutla bakan kişiler olacaklar” şeklinde konuştu.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, projenin detaylarının önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını ve tanıtımının yapılacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi