Afşin Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, esnafa yönelik faiz indirimli kredilerin üst limitinin 275 bin liradan 350 bin liraya çıkarıldığını söyledi.
Artırılan üst limitin esnaflar için faydalı olduğunu söyleyen Afşin Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Halk Bankası Genel Müdürlüğünün desteğiyle ve TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgün’ün önemli çalışmalarıyla esnafa yönelik faiz indirimli kredilerin üst limiti 275 bin liradan 350 bin liraya çıkarıldı.” Dedi.
Esnaf ve sanatkarlara verilen kredilerin, piyasadaki en uygun faizli ve en uygun ödeme koşullarına sahip krediler olduğuna dikkat çeken Polat, “ Daha önce kullandırdığımız krediler 2021 yılına kadar 200 bin liraydı. 2021’den bugüne kadar 275 Bin lira oldu, 1 Temmuz itibari ile de 350 bin lira oldu. Bu da esnaflarımız için iyi bir gelişme oldu. Bunun yanında ayrıca 2 dosyadan daha fazla yapamıyoruz. Mutlaka esnafların 2 tane dosyasının olması lazım, 3’üncü dosyayı açamıyoruz” ifadelerine yer verdi.
İşyeri ve Araç Kredi limitleri ve Vadeleri Arttı
Afşin Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, “Daha önce kullandırdığımız işyeri edindirme ve araç alım kredilerinde de artış oldu. 500 bin TL’den 1 milyon liraya çıktı. İşyeri edindirme kredi vadesi 10 yıl, araç alım kredi vadesi 7 yıl olarak düzenlendi” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi