Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik’ eğitim kursu açıldı.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası seminer salonunda gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursunun üçüncüsüne katılan 30 kursiyer 4 gün boyunca eğitim alacak.

Kurs öncesi yapılan çalışma hakkında bilgi aktaran Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, 4 gün sürecek olan kursa 30 kursiyerin katıldığını belirterek, “Bugün itibariyle odamızın girişimleri sonucunda esnaf adaylarımızın KOSGEB desteklerinden faydalanmaları adına 3. KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursumuzu açtık. Bizler sivil toplum örgütleri olarak istihdama katkıda bulunmak ve vatandaşlarımızı bu desteklerden faydalandırmak istiyoruz.” dedi.

Topaktaş, “Esnaf ve Sanatkarlar Odamızda İlçe içerisinde birçok çalışmalarımız oluyor. Sizler bizim için çok önemlisiniz, önümüzdeki zamanlarda birer Esnaf ve Sanatkar adayısınız. İnşallah devletten gerekli destekleri alarak çok güzel iş yerleri açacaksınız. Sizlerden ricam kursun sonunda alacağınız bu sertifikayı duvara asmak yerine onu kullanarak bu imkanlardan faydalanarak, rızkınızı temin etmeniz. Bu noktada da bizlere dua etmeniz. Kursumuzun hayırlara vesile olmasını Canab-ı Haktan niyaz ediyorum, hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

4 gün boyunca devam edecek olan eğitimler kapsamında kursiyerlere girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında eğitimler verileceğini ifade eden Girişimcilik Kursu Eğitimleri Tekstil Yüksek Mühendisi Ayşe Yener, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.” dedi.

Girişimcilik Kursu Eğitimleri Tekstil Yüksek Mühendisi Ayşe Yener, eğitim seminerinin ilk dersinde şunları kaydetti; “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri; KOSGEB birimleri tarafından düzenlenen, ulusal veya uluslararası projeler kapsamında, KOSGEB tarafından yürütülen, KOSGEB ile işbirliği içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimler, Üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleridir. Bu destekten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ya da İŞGEM’de yer alacak girişimciler yararlanabilir.”

Editör: Haber Merkezi