Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve KOSGEB işbirliğinde ikinci ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik’ kursu açıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası KOSGEB işbirliğinde Esnaf Odası seminer salonunda KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nun ikincisi başlatıldı. Kursa katılan 30 kursiyer,  4 gün boyunca Girişimcilik Kursu Eğitimleri Tekstil Yüksek Mühendisi Ayşe Yener tarafından eğitim alacak.

Kurs öncesi yapılan çalışma hakkında bilgi aktaran Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, 4 gün sürecek olan kursa 30 kursiyerin katıldığını belirterek, “Bugün itibariyle odamızın girişimleri sonucunda esnaf adaylarımızın KOSGEB desteklerinden faydalanmaları adına böyle bir kurs açtık. Bizler sivil toplum örgütleri olarak istihdama katkıda bulunmak ve vatandaşlarımızı bu desteklerden faydalandırmak istiyoruz.” dedi.

Topaktaş, “Esnaf ve Sanatkarlar Odamızda İlçe içerisinde birçok çalışmalarımız oluyor. Şimdiye kadar yapmak istediğimiz bir faaliyet vardı ki o da KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik’ kursuydu. İlkini gerçekleştirdik. Şimdi 2. sini yapıyoruz. Sizler bizim için çok önemlisiniz, önümüzdeki zamanlarda birer Esnaf ve Sanatkar adayısınız. İnşallah devletten gerekli destekleri alarak çok güzel iş yerleri açacaksınız. Sizlerden ricam kursun sonunda alacağınız bu sertifikayı duvara asmak yerine onu kullanarak bu imkanlardan faydalanarak, rızkınızı temin etmeniz. Bu noktada da bizlere dua etmeniz. Kursumuzun hayırlara vesile olmasını Canab-ı Haktan niyaz ediyorum, hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

4 gün boyunca devam edecek olan eğitimler kapsamında kursiyerlere girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında eğitimler verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.

Girişimcilik Kursu Eğitimleri Tekstil Yüksek Mühendisi Ayşe Yener, eğitim seminerinin ilk dersinde şunları kaydetti;

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri;

KOSGEB birimleri tarafından düzenlenen,Ulusal veya uluslararası projeler kapsamında, KOSGEB tarafından yürütülen,KOSGEB ile işbirliği içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimler,Üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleridir.

Bu destekten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ya da İŞGEM’de yer alacak Girişimciler yararlanabilir.

Girişimcinin başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda (Güncel NACE-Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında yer alan 4’lü koda göre) şahıs işletmesinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca Girişimcinin tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede%50’den fazla ortaklığının olmaması gerekmektedir.

Girişimcinin kuracağı işletme, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmalıdır.

Girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir. Ancak İnkübatör’lerde yer alacak öğretim elemanları için bu şart aranmaz.”

Editör: Haber Merkezi